Σφοδρή επίθεση με αφορμή το θέμα του ΚΤΕΛ, το οποίο συζητήθηκε χθες βράδυ για αρκετή ώρα στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, εξαπέλυσε, ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης “Η Απάντηση… Τα Χανιά μας”, Άρης Παπαδογιάννης. 

Ο κ. Παπαδογιάννης μεταξύ άλλων αναφέρει: ” το θέμα, «κρυβόμενο» πίσω από ασαφείς διατυπώσεις, ήρθε προς συζήτηση στο Δ.Σ., με σκοπό οι δημοτικοί σύμβουλοι να δεσμευθούν για ένα έργο, τις τεχνικές λεπτομέρειες του οποίου ουδέποτε κάποιος από την δημοτική αρχή, φρόντισε να μας τις παρουσιάσει”. 

Αναλυτικά το κείμενο του κ. Παπαδογιάννη:

“Με έκπληξη, το σύνολο – σχεδόν – του δημοτικού συμβουλίου των Χανίων, στην συνεδρίαση της Δευτέρας 18/11/2019 αντιλήφθηκε πως η δημοτική αρχή, δεν αναζητά πλέον την συναίνεση στη λήψη των αποφάσεων που φέρνει για συζήτηση στο σώμα, αλλά ζητά ωμά από τους δημοτικούς συμβούλους, να νομιμοποιήσουν με την ψήφο τους, αποφάσεις που στερούνται νομιμότητας, δίνοντας της «λευκή επιταγή».

Το θέμα των αφετηριών του Αστικού ΚΤΕΛ στην Δημοτική Αγορά των Χανίων, αποτελεί ένα ακόμη παράδειγμα προς αυτή την κατεύθυνση. Η δημοτική αρχή, το πρωί της ίδιας ημέρας, χωρίς καμία απολύτως ενημέρωση επιχείρησε να ξεκινήσει ένα έργο στην περιοχή, χωρίς ουδέποτε η «συνολική της πρόταση» γι’ αυτό, να έχει έλθει προς συζήτηση στο Δ.Σ. (!!!)

Λίγες ώρες αργότερα, το θέμα, «κρυβόμενο» πίσω από ασαφείς διατυπώσεις, ήρθε προς συζήτηση στο Δ.Σ., με σκοπό οι δημοτικοί σύμβουλοι να δεσμευθούν για ένα έργο, τις τεχνικές λεπτομέρειες του οποίου ουδέποτε κάποιος από την δημοτική αρχή, φρόντισε να μας τις παρουσιάσει.

Αντίθετα, ζητήθηκε η ψήφος μας, την οποία προφανώς και αρνηθήκαμε, προστατεύοντας – με την στάση μας – ακόμη και τους συνεργάτες του δήμου (αρμόδιο αντιδήμαρχο) τον οποίον ο κ. Δήμαρχος με την μεθόδευση του, έθεσε σε κίνδυνο, βάζοντας τον να εισηγηθεί ένα θέμα, με διατύπωση που πίσω από τις λέξεις της, «έκρυβε» άλλες έννοιες…

Η χθεσινή στάση της δημοτικής αρχής πάνω στο συγκεκριμένο θέμα, αποτελεί προσβολή του Δ.Σ.

Ζητάμε να μάθουμε όλες τις τεχνικές λεπτομέρειες του συγκεκριμένου  έργου, τη γνωμοδότηση των αρμόδιων επιτροπών και των οργάνων του δήμου,  την σχετική «πρόνοια» του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (Σ.Β.Α.Κ.) που αρκετές φορές και ο ίδιος ο δήμαρχος ΟΡΘΑ επικαλέστηκε, αλλά και  την συνολική πρόταση της δημοτικής αρχής για την αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού προβλήματος στο κέντρο της πόλης των Χανίων.

Οι απαντήσεις αυτές ΠΡΕΠΕΙ να δοθούν. Νωρίτερα και αποσπασματικά η οποιαδήποτε εργασία εκτελεστεί στο σημείο, παρά τη λήψη της σχετικής απόφασης κατά πλειοψηφία από το Δ.Σ., δεν θα είναι σύννομη! 

Το μεσοδιάστημα ο κ. δήμαρχος, καλό θα είναι να ενημερωθεί και για τους κανόνες  καλής συμπεριφοράς. Το «ύφος» και η ρητορική που έχει υιοθετήσει στις συνεδριάσεις του Δ.Σ. στερούνται στοιχειώδους ευγένειας, άρα θα πρέπει κάποια πράγματα, να τα επανεξετάσει… Μόλις το κάνει, οι δρόμοι μας θα συναντηθούν, πάντα για το καλό της πόλης μας”. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook