Αναλυτικά το πρόγραμμα του Ιερού Καθεδρικού Ναού των Εισοδίων της Θεοτόκου των Χανίων 

Την 21η  Νοεμβρίου ημέρα Τετάρτη, Εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου πανηγυρίζει ο φερώνυμος Ιερός Καθεδρικός Ναός των Εισοδίων της Θεοτόκου της Πόλεώς μας, εις την παλαιάν Πόλιν των Χανίων.

Η 21η  Νοεμβρίου, συμφώνως προς το από 15-10-1965 σχετικόν Διάταγμα της Πολιτείας, έχει ορισθεί ως ημέρα εξαιρέσιμος διά την Πόλιν των Χανίων.

Λόγω της Εορτής της Πολιούχου υπαγορεύεται γενικός σημαιοστολισμός των καταστημάτων και των οικιών της Πόλεως.
Την Τετάρτην 20 Νοεμβρίου και ώραν 6:00 μ.μ. θα τελεσθή ο Μέγας Αρχιερατικός Πανηγυρικός Εσπερινός, την 9:00 μ.μ. η Ιερά Παράκλησις και περί ώραν 11:00 μ.μ. η νυκτερινή Θεία Λειτουργία.

Κατά την κυριώνυνον ημέραν, Πέμπτην 21ην Νοεμβρίου, η έναρξις του Όρθρου θα γίνη την 6:30 π.μ. και εν συνεχεία η πανηγυρική πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία. 

Την 10:45 π.μ. περίπου θα τελεσθή Δοξολογία επί τη εορτή των Ενόπλων Δυνάμεων.
Μετά την Θείαν Λειτουργίαν και Δοξολογίαν και περί ώραν 11:10 π.μ. θα λάβη χώραν η καθιερωμένη λιτάνευσις της  Θαυματουργού Εικόνος της Θεοτόκου ανά τας οδούς της Πόλεως, (Χάληδων – Πλατεία 1866 – Λεωφ. Κυδωνίας – Ν. Πλαστήρα –  Πλατεία Αγοράς – Μουσούρων – Ποτιέ – Καραολή Δημητρίου – Χάληδων). 

Μετά την Λιτανείαν θα τελεσθή επιμνημόσυνος Δέησις εις το Ηρώον της Πόλεως διά τους πεσόντας υπέρ της Πίστεως και της Πατρίδος και θα ακολουθήση κατάθεσις στεφάνων.

Ομοίως, την Πέμπτην 21 Νοεμβρίου το απόγευμα και από ώραν 7:00 μ.μ. θα πραγματοποιηθή μουσική εκδήλωσις προς τιμήν της Θεοτόκου και των Ενόπλων Δυνάμεων της Πατρίδος μας εις το Πνευματικόν Κέντρον Χανίων, τη συνεργασία της Ιεράς Μητροπόλεως Κυδωνίας και Αποκορώνου, των Ενόπλων Δυνάμεων, της Περιφερειακής Ενότητος Χανίων και του Δήμου Χανίων.

Εις τον πάνδημον αυτόν εορτασμόν της Πολιούχου τώνΧανίων καλούνται όπως συμμετάσχουν:

  • Ο Ιερός Κλήρος της Ιεράς Μητροπόλεως Κυδωνίας και  Αποκορώνου.
  • Οι εκπρόσωποι των Τοπικών Αρχών και Υπηρεσιών, οι Φορείς, τα Μ.Μ.Ε., τα Σωματεία της Πόλεως
     

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook