Οι ελληνικές ομάδες σημείωσαν την καλύτερη επίδοση της φετινής διοργάνωσης, συγκεντρώνοντας τέσσερα μετάλλια

Με τέσσερα μετάλλια -τρία αργυρά, ένα χάλκινο- και τρεις διακρίσεις (τέταρτη, έβδομη και ένατη θέση) επέστρεψε η ελληνική αποστολή από τον παγκόσμιο τελικό της Ολυμπιάδας Εκπαιδευτικής Ρομποτικής WRO 2019, που πραγματοποιήθηκε στο Γκιόρ της Ουγγαρίας, με θέμα την ανοικοδόμηση των πόλεων του μέλλοντος.

Οι ελληνικές ομάδες σημείωσαν την καλύτερη επίδοση της φετινής διοργάνωσης, συγκεντρώνοντας τα περισσότερα μετάλλια -μαζί με την Ρωσία- ανάμεσα σε 423 ομάδες από 73 χώρες, μία παγκόσμια διάκριση εξαιρετικής σημασίας για την Ελλάδα.

Η COSMOTE έχει καταγράψει την πορεία των ελληνικών ομάδων προς την Ολυμπιάδα της Ουγγαρίας και τις προσπάθειές τους εκεί, σε ένα ντοκιμαντέρ με τίτλο, «The Real Robokids», που θα προβληθεί το επόμενο χρονικό διάστημα. Η COSMOTE διαχρονικά στηρίζει τη διάδοση του STEM στη χώρα μας, ως στρατηγικός συνεργάτης του WRO Hellas.

 Η ομάδα SMARTBIRDS, με τις Εύα Λαμπροπούλου, Μαρία Παναγοπούλου και Μαρία Στεφανίδη που κατέκτησαν τη δεύτερη θέση στον κόσμο και αργυρό μετάλλιο στην κατηγορία Οpen Γυμνασίου στην Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής WRO 2019.

 Στη δεύτερη θέση του βάθρου στον παγκόσμιο τελικό της Ολυμπιάδας Εκπαιδευτικής Ρομποτικής WRO 2019, η ομάδα bitbot από την Καλαμάτα και τους Νίκο Γιαννόπουλο, Κωνσταντίνο Καργάκο και Γιώργο Μπάκα στην κατηγορία ποδοσφαίρου με ρομπότ.

 Η ομάδα Jobi Team με τους Βασίλη Ντάτη και Γιάννη Τριανταφύλλη, επί τω έργω στον παγκόσμιο τελικό της Ολυμπιάδας Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2019 που έλαβε χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία Regular Δημοτικού.

 Στιγμιότυπα από την Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής WRO 2019 όπου συμμετείχε η ελληνική αποστολή με 10 ομάδες.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook