Στις 6 και 7 Νοεμβρίου οι εταίροι του ευρωπαϊκού έργου REBUS-Renovation for Energy Efficient Buildings – «Ανακαίνιση για Ενεργειακά Αποδοτικά Κτίρια» του ευρωπαϊκού προγράμματος Interreg συναντήθηκαν για την ένατη διεθνή συνάντηση στο Μπουζάο της Ρουμανίας. Στόχος του εν λόγω έργου είναι ο εντοπισμός καλών πρακτικών μεταξύ των εταίρων για την αποτελεσματικότερη υλοποίηση της διαδικασίας ενεργειακής αναβάθμισης των δημοσίων κτιρίων.

Στη συνάντηση αυτή συμμετείχε η Περιφέρεια Κρήτης ως εταίρος στο έργο με την κ. Μαρία Αποστολάκη και τον κ. Μανώλη Σπιθάκη.
Από την Τοπική Ομάδα των εμπλεκόμενων φορέων (Local Stakeholders – LS) παρευρέθηκε με ειδική πρόσκληση η Δρ. Σοφία Υφαντή ως Ενεργειακός Υπεύθυνος και εκπρόσωπος του Δήμου Χερσονήσου, ενός ιδιαιτέρως εμπλεκόμενου δήμου και ενεργού μέλους του Συμφώνου των Δημάρχων για το Κλίμα και την Ενέργεια από το 2011, με συμμετοχές σε ποικίλα προγράμματα και δράσεις που στοχεύουν σε ένα ενεργειακά βιώσιμο μέλλον.
Με ενεργή συμμετοχή και συμβολή στην πρώτη φάση, αλλά και σε όλα τα στάδια της ανάπτυξης έργων και εγγράφων – ειδικά στη δημιουργία του ERP και του Σχεδίου Δράσης – προσφέροντας την πολύτιμη εμπειρία της, με την επισήμανση πιθανών σημείων συμφόρησης κατά την εφαρμογή του ERP από μια τοπική / περιφερειακή δημόσια αρχή και με την παρουσίαση, κατά τη διάρκεια της Ημέρας Πληροφόρησης & Κεφαλαιοποίησης REBUS στις 5 Απριλίου, της θεματικής: & Εφαρμογή ERP από μία δημόσια αρχή", η κ. Υφαντή κλήθηκε να παραβρεθεί στην διαπεριφερειακή αυτή εκδήλωση της δεύτερης φάσης, ως μοναδικός LS της κοινοπραξίας (consortium) του έργου.
Οδεύοντας προς την ολοκλήρωση και της 2 ης φάσης υλοποίησης του έργου, οι εταίροι συναντήθηκαν προκειμένου να παρουσιάσουν τα αποτελέσματα της εφαρμογής και της παρακολούθησης των προτεινόμενων Σχεδίων Δράσης και της επίλυσης τυχόν προβλημάτων που εμφανίστηκαν κατά την διαδικασία παρακολούθησής τους. Επίσης συζητήθηκε και αξιολογήθηκε η έως τώρα πορεία των διαμορφωμένων Περιφερειακών Σχεδίων Δράσης, καθώς και το εγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα εφαρμογής και αξιολόγησής τους στο πλαίσιο υλοποίησης της 2 ης φάσης του έργου.

Την δεύτερη μέρα ακολούθησε συζήτηση για θέματα σχετικά με την εύρυθμη ολοκλήρωση της δεύτερης φάσης, σχετικά με την επικοινωνία ολόκληρου του έργου, αλλά και με το σχεδιασμό και την διοργάνωση του τελικού συνεδρίου από τους Ιταλούς εταίρους. Πριν την λήξη της συνάντησης η συντονίστρια του προγράμματος ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους και την εκπρόσωπο του Δήμου Χερσονήσου για την ενεργή συμμετοχή της στα μέχρι τώρα στάδια του προγράμματος αλλά και για τη συνεισφορά της στην ανάπτυξη του ERP.
Αναφερόμενη στο τελικό συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί εντός του 2020 στην Ιταλία και θα έχει πέρα από ενημερωτικό χαρακτήρα και πολιτικό, καθώς θα παραστούν τοπικοί εκπρόσωποι φορέων χάραξης ενεργειακών στρατηγικών αλλά και εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σύμφωνα και με το πρόγραμμα του έργου, πρότεινε στην ομάδα του έργου (consortium) και έγινε ομόφωνα αποδεκτό, να παρουσιαστεί από την εκπρόσωπο του Δήμου Χερσονήσου «Η εφαρμογή του ERP από μία δημόσια τοπική αρχή».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook