Ο βουλευτής Χανίων Μανούσος Βολουδάκης εξελέγη Αντιπρόεδρος της Ειδικής Ομάδας για τη Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΝΑΤΟ, κατά τη  πρώτη ημέρα των εργασιών της, στο Αμμάν της Ιορδανίας.

Την υποψηφιότητα του κ. Βολουδάκη πρότεινε η κυρία Μαριέττα Γιαννάκου, επικεφαλής της Ελληνικής Αντιπροσωπείας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του ΝΑΤΟ, με επιστολή της προς τον Πρόεδρο της Ειδικής Ομάδας για τη Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή και αναπληρωτή επικεφαλής της Γαλλικής Κοινοβουλευτικής Αντιπροσωπείας, κ. Philippe Folliot, ενώ συνυποψήφιος του Έλληνα βουλευτή ήταν ο επικεφαλής της Ιταλικής Αντιπροσωπείας, βουλευτής του κόμματος των Πέντε Αστέρων, κ. Luca Frusone.

Η εκλογή του κ. Βολουδάκη έχει καίρια σημασία, δεδομένου ότι η Ειδική Ομάδα ασχολείται με θέματα που αφορούν την περιοχή της Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής, όπως η ασφάλεια και η συνεργασία των χωρών μελών του ΝΑΤΟ και των εταίρων τους για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας και των εντάσεων στην περιοχή, η προώθηση της σταθερότητας και του διαλόγου, η ανάγκη λήψης μέτρων για την αντιμετώπιση της μαζικής μετανάστευσης και της προσφυγικής κρίσης, θέματα εξαιρετικού εθνικού ενδιαφέροντος.

Σε ότι αφορά στις εργασίες της συνεδρίασης ο κ. Βολουδάκης σε ανάρτησή του αναφέρει πως “μεταξύ άλλων, συζητήθηκε έκθεση Τούρκου βουλευτή για την κρίση στη Συρία. 

Ζήτησα:

1. Να συμπεριληφθεί αναφορά στη δραματική αύξηση των ροών μεταναστών / προσφύγων τους τελευταίους μήνες

2. Να κληθεί η Τουρκία να πράξει ό,τι προβλέπεται στην κοινή δήλωση ΕΕ – Τουρκίας για τον έλεγχο των ροών αυτών, αλλά και τη διευκόλυνση των επιστροφών όσων δε δικαιούνται άσυλο.

Μετά από εκτενέστατη συζήτηση το θέμα τέθηκε σε ψηφοφορία. Καθώς η τουρκική αντιπροσωπεία δεν είχε δεχθεί ουσιαστικές αλλαγές, καταψηφίσαμε και καταφέραμε να μη γίνει αποδεκτή η έκθεση.

Συνεργασθήκαμε σε όλη τη διαδικασία με τον αγαπητό συνάδελφο Θανάση Δαβάκη.

Το κλίμα μεταξύ των βουλευτών των περισσοτέρων χωρών και πολιτικών ομάδων έχει γίνει ιδιαίτερα βαρύ για την Τουρκία μετά την εισβολή στη Συρία. Το γεγονός αυτό η εξωτερική μας πολιτική μπορεί και πρέπει να το αξιοποιήσει.”

(Με πληροφορίες απο parapolitika.gr)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook