Η εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου αποτελεί επίσημη τοπική αργία αλλά με «Καλλικρατικές» ασάφειες

Κλειστές σε ολόκληρο το Δήμο Χανίων θα είναι την Πέμπτη 21 Νοεμβρίου, εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου, όλες οι δημόσιες υπηρεσίες και όλα τα σχολεία, δημοτικά, γυμνάσια, λύκεια σε όλες τις δημοτικές ενότητες.

Κλειστές θα είναι και οι υπηρεσίες του Δήμου Χανίων, όπως και της Περιφέρειας δηλαδή και εκείνες που είναι εκτός της πόλης των Χανίων, όπως η Διεύθυνση Δασών (Χρυσοπηγή) και η Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης (Αγυιά).

Να σημειωθεί πως αν και επισήμως η αργία ισχύει μόνο για την πόλη (Δημοτική Ενότητα) των Χανίων, όμως εκ των πραγμάτων έχει επεκταθεί σε ολόκληρο τον «Καλλικρατικό» Δήμο Χανίων, τουλάχιστον σε ότι αφορά στις υπηρεσίες του δημοσίου, της περιφέρειας και του Δήμου.

Σε ότι αφορά στα εμπορικά καταστήματα, εθιμοτυπικά, όπως κάθε χρόνο μένουν κλειστά εκείνα που βρίσκονται εντός των ορίων της Δημοτικής Ενότητας Χανίων, ενώ η αργία ισχύει και για τις ιδιωτικές επιχειρήσεις οι οποίες επίσης βρίσκονται στην πόλη, εκτός φυσικά, εάν υπάρξει άλλη συμφωνία εργοδοτών και εργαζομένων.

Να σημειωθεί πως με την δημιουργία του «Καλλικρατικού» Δήμου Χανίων δεν υπήρξε νομοθετική μέριμνα για το θέμα των τοπικών αργιών και έως και τώρα είναι σε ισχύ οι εξής Νόμοι για τις τοπικές αργίες σε επίπεδο Ν.Χανίων :

1) Χανιά : « Περί ορισμού της 21ης Νοεμβρίου εορτής των Εισοδίων της Θεοτόκου, πολιούχου της πόλεως Χανίων, ως ημέρας αργίας των δημοσίων καταστημάτων δια την πόλιν ταύτην ».
Β.Δ. από 31.1.1956 ( ΦΕΚ 70/21.2.1956 ).

2) Σούδα : « Περί ορισμού της 6ης Δεκεμβρίου, εορτής του Αγίου Νικολάου, πολιούχου της Κοινότητος Σούδας Χανίων, ως ημέρας αργίας των δημοσίων υπηρεσιών ».
Β.Δ. 890/12.12.1969 ( ΦΕΚ 290/31.12.1969 )

3) Κίσσαμος : « Περί ορισμού της 12ης Δεκεμβρίου, εορτής του Αγίου Σπυρίδωνος, ως ημέρας αργίας των δημοσίων καταστημάτων εν τη κωμοπόλει Καστελλίου Κισσάμου ».
Β.Δ. 753/19.9.1961 ( ΦΕΚ 194/10.10.1961 )

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook