Λίγο έλειψε να αποβεί μοιραία για τους επιβαίνοντες ενός μονοκινητήριου αεροπλάνου η πρόσκρουσή του σε διαφημιστική πινακίδα και η συντριβή του στη συνέχεια σε αυτοκινητόδρομο στη Γιούτα των Ηνωμένων Πολιτειών.

Λίγο μετά την απογείωσή του για εκπαιδευτική πτήση το μικρό αεροπλάνο χτύπησε στην πινακίδα και καρφώθηκε στο έδαφος κοντά στο αεροδρόμιο Όγκντεν – Χίνκλεϊ στον αυτοκινητόδρομο 15, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν σοβαρά ο εκπαιδευτής και ο μαθητής του.

Κάμερα προσαρμοσμένη στο ταμπλό διερχόμενου αυτοκινήτου κατέγραψε την τρομακτική στιγμή της συντριβής του αεροπλάνου την περασμένη Κυριακή.

Αυτόπτες μάρτυρες έσπευσαν στο σημείο σε μια προσπάθεια να παράσχουν τις πρώτες βοήθειες στα δύο θύματα μέχρι να φθάσει ασθενοφόρο κι ένας εξ’ αυτών διακομίστηκε σε νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα από τις αναθυμιάσεις των φλεγόμενων συντριμμιών.

Το ένα από τα θύματα – πατέρας δύο παιδιών, η γυναίκα του οποίου είναι ετοιμόγεννη – νοσηλεύεται σε καταστολή στη μονάδα εντατικής θεραπείας με τραύματα στο συκώτι, τους πνεύμονες και την καρδιακή χώρα καθώς και κατάγματα. Όπως ανακοίνωσαν οι Αρχές το ίδιο αεροπλάνο είχε πέσει πάνω σε αυτοκίνητο στον ίδιο αυτοκινητόδρομο τον περασμένο Μάιο όταν επιχείρησε αναγκαστική προσγείωση, αλλά τότε δεν είχε τραυματιστεί κανείς.

iefimerida.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook