Η σχετική απόφαση ισχύει και για τα κτήρια που είναι υπό κατάληψη στα Χανιά, σύμφωνα με την Ντόρα Μπακογιάννη.

Τελεσίγραφο του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, για εκκένωση στις καταλήψεις και στα κτήρια που τελούν υπό κατάληψη, μέσα στις επόμενες 15 ημέρες.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του Υπουργείου:

“Καλούνται όσοι παρανόμως έχουν καταλάβει κτήρια, δημόσια ή ιδιωτικά, να τα εκκενώσουν. Εάν σε αυτά στεγάζονται αιτούντες άσυλο ή υπήκοοι τρίτων χωρών, να ενημερωθούν ότι θα μεταφερθούν σε δομές παραμονής της ενδοχώρας. Για τον σκοπό της μετακίνησης, θα επικοινωνήσουν μαζί τους, οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Εάν τα κτήρια είναι ιδιωτικά, για να παραμείνουν οι σημερινοί καταληψίες χρειάζεται να έρθουν σε επαφή με τους ιδιοκτήτες και να συμφωνήσουν σε όρους μίσθωσης. Η προθεσμία για την εκκένωση είναι 15 ημέρες από τη δημοσίευση της παρούσης στον Τύπο”.

Η σχετική απόφαση ισχύει, προφανώς, και για το δημόσιο κτήριο που είναι υπό κατάληψη στα Χανιά και εν προκειμένω, εκείνο της 5ης Μεραρχίας από τη Rosa Nera.

Αυτό επιβεβαίωσε η Βουλευτής Χανίων Ντόρα Μπακογιάννη, σε σχετική ερώτηση που της υποβλήθηκε, στο περιθώριο της σύσκεψης στην Αντιπεριφέρεια Χανίων, για τη δακοκτονία και τις ζημιές από την κακοκαιρία.

Η κυρία Μπακογιάννη απάντησε “λακωνικά”: “Ο κύριος Χρυσοχοϊδης έκανε κάποια δήλωση ότι εξαιρούνται τα Χανιά; Εφόσον δεν έκανε καμία τέτοια δήλωση, τα Χανιά δεν εξαιρούνται, συνεπώς ισχύει και για τα Χανια”.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook