Σε Δημοτικά σχολεία του Δήμου Αποκορώνου βρέθηκαν τις προηγούμενες ημέρες οι Κώστας Νικολαντωνάκης και Μανώλης Αγγελάκης.

Οι δύο προπονητές παρείχαν ενημέρωση σε εκπαιδευτικούς και μαθητές για τα Special Olympics Hellas.

Η ενημέρωση του ΝΟΧ έχει ως εξής:

Ενημέρωση σε εκπαιδευτικούς και μαθητές σε Δημοτικά σχολεία του Δήμου Αποκορώνου σχετικά με τα Special Olympics Hellas παρείχαν τις προηγούμενες ημέρες οι Κώστας Νικολαντωνάκης και Μανώλης Αγγελάκης.

Ειδικότερα, οι δύο προπονητές επισκέφτηκαν τα δημοτικά σχολεία της περιοχής των Κουρνά, Γεωργιούπολης, Καλυβών και Βρυσών, με τους μαθητές να συμμετέχουν σε κοινή αθλητική δραστηριότητα με παιδιά που αντιμετωπίζουν νοητική αναπηρία από το Τμήμα Ειδικής Αθλησης (Τ.Ε.Α.) των προπονητικών προγραμμάτων Special Olympics Hellas του Ν.Ο. Χανίων στα αθλήματα του κανόε καγιάκ και του bocce τα οποία πραγματοποιούνται στη λίμνη Κουρνά, καθώς και στο ναυταθλητικό κέντρο Σούδας.
Συνολικά, στη βιωματική δράση συμμετείχαν 180 μαθητές και μαθήτριες.

Η παραπάνω δράση διεξήχθη στο πλαίσιο του προγράμματος με τίτλο «PlayUnified® – Ζούμε Μαζί, Παίζουμε Μαζί», εγκεκριμένο από το υπουργείο παιδείας και θρησκευμάτων (Αριθμ. Πρωτ.: Φ16/144054/Δ2 από 17/09/2019). Το πρόγραμμα μπορεί να ωφελήσει ποικιλοτρόπως τους μαθητές και τις μαθήτριες σε θέματα αποδοχής της αναπηρίας, της κοινωνικής ένταξης και ενσυναίσθησης, καλλιεργώντας παράλληλα τις κοινωνικές και κινητικές τους δεξιότητες, χωρίς να διαταράσσεται η εκπαιδευτική διαδικασία.

Ειδικότερα για το σχολικό έτος 2019-20, μαθητές και μαθήτριες όλων των Τάξεων Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου έχουν την δυνατότητα να συμμετέχουν σε κοινές αθλητικές δράσεις με άτομα με νοητική αναπηρία.

Επίσης οι μαθητές μαθαίνουν: Να αποδέχονται τη διαφορετικότητα, να εντάσσονται σε μια ομάδα και να εργάζονται συνεργατικά ακόμη κι αν τα άλλα μέλη δεν ανήκουν στον κύκλο των προτιμήσεών τους, να μην πειράζουν και να μην κοροϊδεύουν το συμμαθητή τους, να τον εντάσσουν στις ομάδες τους ακόμη και στο διάλειμμα στο σχολείο, να βοηθούν τόσο τους ίδιους όσο την οικογένεια και το κοινωνικό τους περιβάλλον να συνειδητοποιήσουν την ικανότητά τους για άθληση.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook