Χαράλαμπος Κουκιανάκης: «Τους αφήνω στην κρίση του Αποκορωνιώτικου λαού»

Με πολλές αιχμές και σε υψηλούς τόνους σχολίασε ο Δήμαρχος  Αποκορώνου Χαράλαμπος Κουκιανάκης την απόφαση 13 δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης να μην παρευρεθούν στην ενημέρωση η οποία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης για το θέμα των έργων αποκατάστασης των δρόμων στον Αποκόρωνα μετά τις καταστροφές από τις κακοκαιρίες.

Υπενθυμίζεται πως την Τρίτη με ανακοίνωσή του ο κ.Κουκιανάκης  καλούσε όλους τους δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους, πρώην και νυν, σε ευρεία ενημέρωση την Πέμπτη, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου από την Τεχνική Υπηρεσία και αφορά τα έργα  που εκτελέστηκαν, θα εκτελεστούν και τα υπόλοιπα που δρομολογούνται προς δημοπράτηση και συμβασιοποίηση.

Με την ίδια ανακοίνωση γνωστοποιούσε πως μετά την ενημέρωση την Πέμπτη 29/11 θα συνεδριάσει το δημοτικό συμβούλιο για να αποφασίσει το σώμα ποιοι δρόμοι από αυτούς που έχουν καταγραφεί ή όποιοι  άλλοι προταθούν  πρέπει να αποκατασταθούν.

Όμως 13 δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης με επιστολή τους στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου γνωστοποίησαν πως δεν θα παραστούν στην ενημέρωση της Πέμπτης.

«Θέλοντας να τιμήσουμε τη θεσμική θέση που μας έδωσε ο λαός  του Αποκόρωνα , ζητήσαμε επίσημη θεσμική ενημέρωση σε Δημοτικό Συμβούλιο,  που θα προγραμματίσετε άμεσα με μοναδίκο θέμα  ¨ Κατανομή πιστώσεων για αποκατάσταση ζημιών απο θεομηνίες¨  παρουσία της τεχνικής και οικονομικής υπηρεσίας , όπως είχατε υποσχεθεί σε προηγούμενο Δ. Σ 
Στο Δ. Σ.  αυτό παρακαλούμε να μας επιδώσετε με την εισήγησή σας τα τεχνικά δελτία , τις μελέτες  που τυχόν εχουν εκπονηθεί , καθώς επίσης και τις συμβάσεις που πρόσφατα υπογράψατε για τις εργολαβίες αυτές. 
Ενημέρωση θεσμικών οργάνων σε άτυπες συγκεντρώσεις μας προσβάλλει και γιαυτο το λόγο την Πέμπτη 21 / 11/ 2019 δεν θα παρεβρεθούμε στην ενημέρωση που κάνετε.»
Με εκτίμηση 
Κουτσουπάκης Χαράλαμπος, Τερεζάκη Ειρήνη, Σταυρουλάκης Ιωσήφ, Κοκολάκης Νικόλαος,
Βαγιωνάκης Πέτρος, Μαρκογιαννάκης Παναγιώτης, Καμαριωτάκης Εμμανουήλ , Ζουλάκης Νικηφόρος, Φρονιμάκη Αναστασία, Βοτζακής Παύλος, Κοντεζάκης Βασιλειος, Καραγιαννακής Παντελής, Σγουράκης Σταματιος»

Στην έναρξη της ενημέρωσης το απόγευμα της Πέμπτης, ο κ.Κουκιανάκης – μεταξύ άλλων – τόνισε πως έπρεπε να προηγηθεί η ενημέρωση από τις υπηρεσίες του Δήμου προκειμένου στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου να κατατεθούν συγκεκριμένες προτάσεις από τους επικεφαλείς των παρατάξεων.

«Βάση Νόμου δεν μπορούσε να γίνει σήμερα τακτική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. Σήμερα γίνεται η ενημέρωση και την Πέμπτη 29 Νοεμβρίου η συνεδρίαση….
Σήμερα έπρεπε να είμαστε όλοι εδώ στο πλαίσιο της ανοικτής διαβούλευσης και να πούμε όλοι τις απόψεις μας…..Μετά την ενημέρωση οι επικεφαλείς μπορούν να φέρουν τις προτάσεις τους στο συμβούλιο που θα πάρει και την ευθύνη για το τι πρέπει να γίνει με τους δρόμους…» είπε ο κ.Κουκιανάκης.

Παράλληλα άφησε και αιχμές λέγοντας πως «δεν είναι στάση ευθύνης από την αντιπολίτευση να μαζεύονται χθες να πάρουν απόφαση να μην έρθουν….Θέλετε να πάμε στο δημοτικό συμβούλιο να πάρουμε αποφάσεις χωρίς ενημέρωση;
Στην επιστολή τους στον πρόεδρο του συμβουλίου δεν αναφέρουν εσκεμμένα πως ήδη τους έχουμε ενημερώσει για την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου….Τους αφήνω στην κρίση του αποκορωνιώτικου λαού….»

Ο Δήμαρχος Αποκορώνου τόνισε επίσης πως «θα κρατήσω την ηρεμία στον Αποκόρωνα με όποιο τίμημα και θα υπηρετήσω τον Αποκόρωνα που αγαπώ και αγαπάτε με όλους μου τις δυνάμεις».

Στην συνέχεια έγινε η ενημερωτική συζήτηση για το θέμα των έργων, ενώ ο κ.Κουκιανάκης είπε πως οι υπηρεσίες του Δήμου θα στείλουν όλα τα αναγκαία έγγραφα στις παρατάξεις προκειμένου να προετοιμάσουν και να καταθέσουν τις προτάσεις τους στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αποκορώνου την Πέμπτη 29 Νοεμβρίου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook