Σώμα ενόρκων στη Νέα Ζηλανδία καταδίκασε σήμερα έναν 27χρονο άνδρα για τον φόνο 22χρονης Βρετανίδας τουρίστριας.

Η 22χρονη Grace Millane εξαφανίστηκε την 1η Δεκεμβρίου 2018 από το Όκλαντ, όπου είχε πάει μετά την αποφοίτησή της από το πανεπιστήμιο. Η αστυνομία της Νέας Ζηλανδίας εντόπισε το πτώμα της στις 9 Δεκεμβρίου σε μια θαμνώδη περιοχή, λίγα μέτρα από το εθνικό πάρκο Waitakere Ranges.

Ο δράστης -το όνομα του οποίου δεν αποκαλύφθηκε έπειτα από απόφαση του δικαστηρίου- συνάντησε τη Millane το βράδυ της 1ης Δεκεμβρίου μέσω της εφαρμογής Tinder. Ο ίδιος δήλωσε αθώος για τον φόνο, λέγοντας ότι η κοπέλα πέθανε από ατύχημα στη διάρκεια συναινετικής σεξουαλικής επαφής που είχαν.

Οι εισαγγελείς ωστόσο εξήγησαν ότι ο δράστης έβγαλε πολλές φωτογραφίες από το πτώμα της Millane στις 2 Δεκεμβρίου και αργότερα την ίδια ημέρα το έβαλε σε μία βαλίτσα και με ένα νοικιασμένο όχημα μετέβη στο σημείο όπου την έθαψε.

Οι ένορκοι έκριναν τον 27χρονο ένοχο, ενώ η ποινή του θα ανακοινωθεί στις 21 Φεβρουαρίου. Κινδυνεύει να του επιβληθούν ισόβια.

Η υπόθεση αυτή είχε προκαλέσει έντονες συζητήσεις για τη βία εναντίον των γυναικών στη Νέα Ζηλανδία, μια χώρα όπου τα βίαια εγκλήματα είναι σπάνια.

Χιλιάδες άνθρωποι είχαν τιμήσει τη μνήμη της Millane με ολονυκτίες, ενώ η πρωθυπουργός της χώρας Τζασίντα Άρντερν είχε ζητήσει δακρυσμένη συγγνώμη από την οικογένεια της κοπέλας εκ μέρους όλης της Νέας Ζηλανδίας.

Μετά τον θάνατό της έψαξε στο διαδίκτυο για… πορνογραφικό υλικό

Ο εισαγγελέας είχε αναφέρει στις αρχές του μήνα ότι η νεαρή κοπέλα έφερε μελανιές που παρέπεμπαν σε δέσιμο και ότι οι κατήγοροι θεωρούν ότι στραγγαλίστηκε.

Αποκαλύφθηκε επίσης πως αργότερα μέσα στο ίδιο βράδυ του θανάτου της, ο κατηγορούμενος έψαξε στο διαδίκτυο «πώς να ξεφορτωθώ ένα πτώμα».

«Δεν αναστατώθηκε, ούτε ανησύχησε για τον θάνατό της» ανέφερε ο εισαγγελέας, προσθέτοντας ότι λίγο μετά ο ύποπτος άρχισε να ψάχνει στο ίντερνετ πορνογραφικό υλικό.

Ωστόσο, κάποια στιγμή σταμάτησε να ψάχνει και σηκώθηκε για να… βγάλει φωτογραφίες το πτώμα. Μετά συνέχισε να ψάχνει για το πού μπορεί να βρει «μεγάλες σακούλες» καθώς και για τη «νεκρική ακαμψία».

Την επόμενη μέρα, βγήκε ραντεβού που κανόνισε ξανά στο Tinder με μία άλλη γυναίκα, ενώ το πτώμα της Grace βρισκόταν στο δωμάτιό του.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook