Την Πέμπτη πραγματοποιήθηκε 2ωρη στάση εργασίας και συγκέντρωση στο σαλόνι του νοσοκομείου από το Σωματείο Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ.

Η ανακοίνωση του Σωματείου αναφέρει :

 

Η στάση εργασίας πραγματοποιήθηκε την περίοδο που τα προβλήματα οξύνονται, οι καταγγελίες εργαζομένων φτάνουν καθημερινά στη διοίκηση, στην ΥΠΕ και το υπουργείο Υγείας εξαιτίας της διαχρονικής υποστελέχωσης και υποχρηματοδότησης, που αποτέλεσμα έχει κλινικές, τμήματα και εργαστήρια να λειτουργούν στα όρια ασφαλείας και οι συντηρήσεις του εξοπλισμού να γίνονται με τις φιλότιμες προσπάθειες της τεχνικής υπηρεσίας.

 

Στη διαμαρτυρία καταγγέλθηκε για άλλη μια φορά η προσπάθεια εξωραϊσμού των διοικούντων από τη μία αλλά και συκοφάντησης του σωματείου μας από την άλλη, επειδή αναδεικνύουμε τις πολιτικές ευθύνες όλων όσων διοίκησαν και κυβέρνησαν, επειδή δεν έχουμε γίνει χειροκροτητές των αντιλαϊκών επίλογων.

Αποτελεί κοροϊδία να αναφέρουν διοίκηση και υπουργείο ότι πραγματοποιούνται προσλήψεις στα νοσοκομεία του νομού, ενώ στην πραγματικότητα γίνονται επαναπροκηρύξεις των θέσεων όσων εργάζονται σήμερα στην καθαριότητα – σίτιση, κάτι που θα οδηγήσει πολλούς στην ανεργία, όπως συνέβη και τα προηγούμενα χρονιά.

Αποτελεί υποτίμηση της νοημοσύνης των εργαζομένων και των ασθενών να λέγεται ότι αποτελεί ενίσχυση όταν και αν έρθουν 15 νοσηλευτές με μπλοκάκι, όταν τα κενά μόνο στην νοσηλευτική υπηρεσία είναι πάνω από 300. Ας απαντήσει το υπουργείο και ταυτόχρονα η διοίκηση, αν οι εργαζόμενοι αυτοί έχουν τα όποια δικαιώματα υπάρχουν, όπως άδειες, αναρρωτικές κ.α.
Αποτελεί πρόκληση να λέγεται ότι ενισχύεται η διοικητική υπηρεσία με 28 άτομα όταν οι κενές θέσεις φτάνουν στο 50 % του οργανισμού. Μάλιστα υπάρχουν τμήματα που εργάζονται εθελοντές, σπουδαστές του ΟΑΕΔ κ.α.
Κοροϊδεύουν τους ασθενείς όταν μιλάνε για κάλυψη των επικουρικών γιατρών που θα απολυθούν τέλος του μηνά, την ώρα που οι εφημερίες πολλών τμημάτων δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν, τα ρεπό ανάπαυσης δεν δίνονται κ.α.
Γνωρίζουμε ότι η διαιώνιση των ελλείψεων προσωπικού, η επέκταση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων, η μείωση της κρατικής χρηματοδότησης και οι πετσοκομμένοι μισθοί εντάσσονται στο σχεδιασμό για λειτουργία των δημόσιων μονάδων με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, ως «αυτοτελείς επιχειρηματικές μονάδες», με λιγότερο και φθηνότερο προσωπικό, που θα καλύπτουν το κόστος
λειτουργίας από την «πώληση» υπηρεσιών υγείας σε ασθενείς και ασφαλιστικά ταμεία. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στα κυβερνητικά σχέδια για επέκταση των «συμπράξεων με τον ιδιωτικό τομέα» και της «αγοράς» υπηρεσιών από ιδιωτικές εταιρείες, αξιοποιώντας και την απαράδεκτη πρόταση του ΠΙΣ για μετατροπή των δημόσιων νοσοκομείων σε Νομικά Πρόσωπα ιδιωτικού Δικαίου, συγχωνεύσεις κλινικών και νοσοκομείων κλπ.
Στην κατεύθυνση αυτή, συνεχίζουμε τον αγώνα με:
 συμμετοχή στην 24ωρη Πανυγειονομική Απεργία την Τετάρτη 27 Νοεμβρίου και συγκέντρωση 12:00 στα γραφεία της 7 ης ΥΠΕ,
 2ωρη στάση εργασίας Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 08:00-10:00 και εκλογοαπολογιστική συνέλευση στο αμφιθέατρο του νοσοκομείου,
 συμμετοχή στο Συλλαλητήριο ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης, το Σάββατο 30 Νοεμβρίου.