Η ανακοίνωση της Μητρόπολης Κισσάμου και Σελίνου για τον εορτασμό του Αγίου Αμφιλοχίου

“Η Ι. Μητρόπολις Κισάμου και Σελίνου εόρτασε, σεμνοπρεπώς και ιεροπρεπρώς, την εορτή του εν αγίοις πατρός ημών Αμφιλοχίου Επισκόπου Ικονίου, κατά την οποία ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος άγει τα ονομαστήρια του. Του Εσπερινού χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου κ. Ανδρέας, συμπροσευχομένων του Σεβ. Μητροπολίτου Λάμπης, Συβρίτου και Σφακίων κ. Ειρηναίου και του εορτάζοντος Αρχιερέως. Της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο εορτάζων Αρχιερεύς, συλλειτουργούντων των Σεβ. Μητροπολιτών Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνού και Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κυρίλλου ως και του Θεοφ. Επισκόπου Κνωσού κ. Προδρόμου.

Συλλειτούργησαν και συμπροσευχήθηκαν Ηγούμενοι, Κληρικοί και Μοναστικές Αδελφότητες εκ της οικείας Ι. Μητροπόλεως ως και εξ΄ άλλων εκ της Μεγαλονήσου. Ο Αντιπεριφειάρχης Χανίων, όλοι οι Δήμαρχοι της Μητροπολιτικής Περιφέρειας, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι, Διοικητές των Στρατιωτικών Μονάδων του Ν. Χανίων, εκπρόσωποι Φορέων και Αρχών ως και πλήθος λαού κατέκλυσαν το διήμερο της εορτής την Ι. Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Οδηγητρίας Γωνιάς, όπου έλαβε χώρα ο εορτασμός, ευχόμενοι εις τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη κ. Αμφιλόχιο. Εις τον Εσπερινό ο χοροστατούν Αρχιερεύς, καρδιακά και αγαπητικά, χαιρέτισε την προσευχητική ομήγυρη αναφερόμενος εις τον εορτάζοντα Άγιο Αμφιλόχιο, ως και εις την «μυστική θεωρία της προσευχής», η οποία όπως σημείωσε «ανοίγει τις πύλες του Ουρανού και ενώνει τα ορατά με τα αόρατα», ευχόμενος από καρδιάς εις τον άγοντα τα ονομαστήρια του Ποιμενάρχη.

Εις την τράπεζα που ακολούθησε χαιρετισμό αγάπης και ευχές απεύθυνε ο Σεβ. Μητροπολίτης Λάμπης, Συβρίτου και Σφακίων κ.Ειρηναίος, ο οποίος αναφερόμενος εις το πρόσωπο του εορτάζοντος Αρχιερέως σημείωσε ότι είναι «το πρώτο του πνευματικό παιδί ως και η πρώτη του χειροτονία». Στην Θεία Λειτουργία ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος χαιρέτισε εκ μέρους των συλλειτουργούντων Αρχιερέων, αναφερόμενος εις το χρέος και την ευθύνη της αποστολής του Επισκόπου στον σύγχρονο κόσμο και σημερινό άνθρωπο, ευχόμενος, με λόγους αγάπης και καρδιάς, εις τον οικείο Επίσκοπο.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ.Αμφιλόχιος, τόσο εις τον Εσπερινό, όσο και εις την Θεία Λειτουργία ευγνωμόνως ευχαρίστησε τους μετέχοντες αγίους Αρχιερείς, εκφράζοντας την βαθιά του συγκίνηση ως και τις ευχαριστίες του δια την πληθωρική συμμετοχή τόσο των Αρχών ως και του πλήθους του λαού που ένιωσε την ανάγκη να ευχηθεί και να εκφράσει αισθήματα σεβασμού και αγάπης προς το πρόσωπο του. «Οι δικές σας ευχές και προσευχές θερμαίνουν τις παγερές νύχτες της Αρχιερατικής ζωής και διακονίας μου για τούτο σας παρακαλώ να μου χαρίζετε απλόχερα την προσευχή σας, καθώς είναι το πολυτιμότερο δώρο που μπορείτε να προσφέρετε εις τον Επίσκοπο σας. Σεις είστε η βακτηρία και ο επιστηριγμός μου», σημείωσε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ.Αμφιλόχιος. Πλούσια μοναστηριακή φιλοξενία παρασχέθηκε εις τους πάντα φιλόξενους χώρους της Πατριαρχικής Μονής Γωνιάς υπό της Αδελφότητας της Μονής. Συμμεριζόμενος τις δυσκολίες των ανθρώπων του τόπου και συμπάσχοντας με τις αγωνίες τους, ο Σεβασμιώτατος κ. Αμφιλόχιος δεν δέχθηκε επισκέψεις το εσπέρας της εορτής.”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook