Στις φλόγες τυλίχτηκε κέντρο διασκέδασης – Μάχη της πυροσβεστικής για να μην επεκταθεί η φωτιά

Σε συναγερμό τέθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία Χανίων στις 10:10 το πρωί καθώς ειδοποιήθηκε πως τυλίχτηκε στις φλόγες το κτίριο στο οποίο στεγάζονται καταστήματα και κέντρο διασκέδασης – καφετέρια, στην οδό Χατζημιχάλη Γιάνναρη στο κέντρο των Χανίων.

Η φωτιά εκδηλώθηκε στον πρώτο όροφο του διόροφου κτιρίου, ξεκινώντας πιθανόν απο την ξύλινη κεραμοσκεπή, και πολύ γρήγορα επεκτάθηκε σε όλους τους χώρους.

Στο σημείο έσπευσαν 15 πυροσβέστες με έξι οχήματα, οι οποίοι έρριξαν όλες τους τις δυνάμεις για να προβάλουν να μην επεκταθεί η φωτιά στα παρακείμενα κτίρια, αλλά και στο ισόγειο όπου στεγάζεται κατάστημα.

Η κυκλοφορία στον δρόμο διεκόπη για να διευκολυνθεί η Πυροσβεστική ενώ πολύς κόσμος συγκεντρώθηκε παρακολουθώντας τις προσπάθειες των πυροσβεστών.

Περίπου μετά απο δύο ώρες οι δυνάμεις πυρόσβεσης κατάφεραν να θέσουν υπο έλεγχο την φωτιά απο την οποία ολόκληρος ο πρώτος όροφος όπου ήταν η επιχείρηση, καταστράφηκε ολοσχερώς.

Όπως φαίνεται και στην φωτο, εκτός απο τους πυροσβέστες που μπήκαν στο κτίριο με κίνδυνο της ζωής τους, άλλοι ανέβηκαν στο μπαλκόνι με….σκάλα, καθώς η Πυροσβεστική Υπηρεσία στα Χανιά δεν διαθέτει ειδικό κλιμακοφόρο πυροσβεστικό όχημα σε αντίθεση με το Ηράκλειο και το Ρέθυμνο και παρά τα συνεχή σχετικά αιτήματα.

Να σημειωθεί πως οι πυκνοί καπνοί εκτός του ότι είχαν κατακλύσει το κέντρο της πόλης, φαινόντουσαν απο μεγάλη απόσταση προκαλώντας ανησυχία και ερωτηματικά σε όλους όσοι τους έβλεπαν.

Η αιτία που προκάλεσε την καταστροφική πυρκαγιά ερευνάται απο το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χανίων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook