Δυνητικά επικίνδυνη και ικανή να δημιουργήσει προβλήματα, η νέα κακοκαιρία όπως προειδοποιεί η μετεωρολογική υπηρεσία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Σύμφωνα και με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία η έντονη κακοκαιρία, “Γηρυόνης”, αναμένεται να επηρεάσει τη χώρα μας με ισχυρές βροχές και καταιγίδες και πολύ θυελλώδεις νοτιάδες το τριήμερο Κυριακή 24/11 – Τρίτη 26/11. 

Στη δορυφορική εικόνα φαίνεται το εκτεταμένο βαρομετρικό χαμηλό που σχετίζεται με την κακοκαιρία τις πρωινές ώρες της Κυριακής 24/11 με κέντρο 998hPa στην Κορσική και αναμένεται να επηρεάσει και την Ελλάδα σε τρείς φάσεις.

 

Επισημαίνεται και πάλι ότι η μεγάλη ένταση των φαινομένων και οι σημαντικές ποσότητες βροχής που θα πέσουν στο σύνολο της κακοκαιρίας, καθιστούν την κακοκαιρία δυνητικά επικίνδυνη και ικανή να δημιουργήσει προβλήματα.

Στον προγνωστικό χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζονται οι αθροιστικές ποσότητες υετού (βροχές/καταιγίδες) του “Γηρυόνη”, έως τις βραδινές ώρες της Δευτέρας 25/11.

1η φάση: Την Κυριακή 24/11 βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλώνονται στα ηπειρωτικά (εξαιρούνται η Ανατολική Μακεδονία και η Θράκη), φαινόμενα που από τις απογευματινές ώρες τοπικά θα ενταθούν και ενδεχομένως θα επηρεάσουν τις Σποράδες και τη Δυτική Κρήτη.

2η φάση: Από τις νυκτερινές ώρες της Κυριακής 24/11 και κατά τη διάρκεια της Δευτέρας 25/11 μέτωπο πολύ ισχυρών βροχών και καταιγίδων θα διασχίσει το σύνολο της χώρας, με κατεύθυνση από τα δυτικά προς τα ανατολικά. Τα φαινόμενα σε ορισμένες περιπτώσεις ενδέχεται να συνοδευτούν από χαλαζοπτώσεις, κυρίως στα νότια τμήματα της χώρας.

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο νομό Αττικής και στην πόλη της Αθήνας από τις πρώτες πρωινές ώρες έως και το μεσημέρι της Δευτέρας 25/11, όπως φαίνεται και στο χάρτη που ακολουθεί.

Tags:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook