Έμειναν μόνο οι τοίχοι και μεταλλικά αντικείμενα – Έρευνα από πραγματογνώμονα για την αιτία της φωτιάς

Πρόκειται για μια από τις κλασσικές περιπτώσεις για τις οποίες ισχύει η παλιά ρήση «μια εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις».

Η πυρκαγιά που ξεκίνησε το πρωί της Κυριακής στον πρώτο όροφο του κτιρίου επί της οδού Χατζημιχάλη Γιάνναρη στο κέντρο των Χανίων, εκεί όπου στεγαζόταν το καφε – μπαρ «Πάνθεον» αποδεικνύεται πως ήταν απόλυτα καταστροφική.

Μετά και την βραδινή βροχή που ξέπλυνε τις στάχτες, οι φωτογραφίες του Flashnews.gr είναι αποκαλυπτικές για τις επιπτώσεις της πύρινης λαίλαπας η οποία – σύμφωνα με πληροφορίες – εξαπλώθηκε με ταχύτατο ρυθμό κατακαίγοντας την ξύλινη σκεπή και οτιδήποτε υπήρχε μέσα στην επιχείρηση.


Να σημειωθεί πως  η ταχύτητα και η ένταση της φωτιάς ήταν τόσο μεγάλη, που το ενδεχόμενο επέκτασής της σε παρακείμενα κτίρια θα ήταν πολύ πιθανό, εάν δεν υπήρχε η άμεση και αποτελεσματική επέμβαση, 20 πυροσβεστών, οι οποίοι με εννέα συνολικά οχήματα, κατάφεραν να την περιορίσουν μέσα στον χώρο του καφε-μπαρ και να την σβήσουν μέχρι το μεσημέρι.

Σήμερα τον χώρο επιθεώρησε ειδικός πραγματογνώμονας, στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργείται για την αιτία της φωτιάς, ενώ σίγουρα θα πρέπει να γίνει και στατικός έλεγχος των δομικών στοιχείων, των πετρόκτιστων εξωτερικών τοίχων και των εσωτερικών από τούβλα, καθώς και του δαπέδου, για να διαπιστωθεί πόσο έχουν επηρεαστεί από τις υψηλές θερμοκρασίες που αναπτύχθηκαν στην διάρκεια της πυρκαγιάς.