Ανακοίνωση υποστήριξης στην κατάληψη ROSA NERA από το ΜέΡΑ25 Χανίων

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Το δόγμα “Νόμος & Τάξη” χτυπάει και στα Χανιά. Ο υπουργός Προστασίας του πολίτη  συμπεριφέρεται σαν σερίφης & δίνει διορία για να εκκενωθεί η κατάληψη της Rosa Nera. Ένας πρώην πρύτανης γράφει στα παλιά του τα παπούτσια αποφάσεις Αρχαιολογικών αρχών, που ακυρώνουν εμπορική χρήση του χώρου. Θέλει να προχωρήσει στην “αξιοποίηση” – ξεπούλημα σε ξενοδοχειακές εταιρείες φαντάσματα, που δημιουργήθηκαν από άφραγκους επιχειρηματίες για να πάρουν κοψοχρονιά το χώρο. Για να τον μαντρώσουν και να κλείσουν απέξω τους Χανιώτες.

Διάφορα κυβερνητικά στελέχη αναφέρονται σε μια παράνομη κατάληψη που είναι επικίνδυνη και πρέπει να εκκενωθεί γιατί υπάρχει συμφωνία για «Αξιοποίηση». Όπως “αξιοποιήθηκε” το κτήριο Παπαδόπετρου. Αυτό το αρχοντικό στο κέντρο της πόλης μας το οποίο όταν ήταν υπό κατάληψη είχε γίνει κέντρο δημιουργίας οργανώνοντας για τους Χανιώτες μαθήματα χωρίς χρήματα για υπολογιστές, χορό, θέατρο κλπ. Τώρα είναι σφραγισμένο με μαδέρια, δεν μπαίνει άνθρωπος μέσα και με μόνους κάτοικους τα ποντίκια, έχει γίνει εστία μόλυνσης στο κέντρο της πόλης. Βέβαια δεν θα ήταν τα πράγματα έτσι αν ο χώρος μπορούσε να γίνει ξενοδοχείο, όπως σχεδιάζουν στην περίπτωση της ROSA NERA.

To πρώην Στρατηγείο της 5ης Μεραρχίας, όταν ήταν υπό την διαχείριση του Υπουργείου Παιδείας ερήμωνε ως αποθήκη επί 20 χρόνια, έως το 2004 που κατελήφθη και γεννήθηκε η ROSA NERA.

Επί 15 χρόνια τώρα η κατάληψη της πόλης μας, η ROSA NERA, είναι ένας χώρος που ο κάθε Χανιώτης είναι ελεύθερος να επισκεφτεί και να βρει:

  • Παιδότοπο
  • Αίθουσα Θεάτρου
  • Δανειστική βιβλιοθήκη και αίθουσα παρουσίασης βιβλίων
  • Χώρο συζητήσεων και προβολής ταινιών
  • Καφενείο και Συλλογική Κουζίνα
  • Χώρο  ανταλλαγής και δωρεάς ρούχων και άλλων ειδών

Ένας χώρος όπου οργανώνονται εκδηλώσεις, συζητήσεις, προβολές ,συναυλίες και θεατρικά, που συντελούν στη μετατροπή ενός άψυχου κτηρίου σε χώρο ζωής όπου γίνονται  πολιτιστικές, κοινωνικές και πολιτικές δραστηριότητες δωρεάν και για όλους!

Εμείς ως δημοκράτες πολίτες δεν ανεχόμαστε κανενός είδους τελεσίγραφα σε χώρους δημοκρατίας και οργιζόμαστε στην κατάφωρη κοροϊδία που μας προωθούν ως αλήθεια.   Απαιτούμε ως εκ τούτου την άμεση απόσυρση της εν λόγω προσβλητικής ανακοίνωσης από τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και τη παύση κάθε είδους ενεργειών πώλησης του εν λόγω χώρου.

Τονίζουμε ότι είμαστε υπέρ μιας άρτια δομημένης μελέτης, για δημόσια χρήση του κτιρίου και του περιβάλλοντα χώρου, σε συνεργασία με το Πολυτεχνείο αλλά και τη σύμφωνη γνώμη τοπικών φορέων και συλλογικοτήτων. Μέχρι όμως να ολοκληρωθεί και να γίνει αποδεκτή μια τέτοια μελέτη η κατάληψη της ROSA NERA είναι η μοναδική εγγύηση για την δημόσια λειτουργία του χώρου και την προσβασιμότητα του από όλους τους Χανιώτες και θα την υπερασπισθούμε.

Ο Συντονιστής  Χανίων

Ε. Τζοτζολάκης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook