Στον αέρα οι ελαιοπαραγωγοί – Δεν αγοράζει λάδι η Ένωση Ηρακλείου!

Με την κατηγορηματική δήλωση που αναφέρεται παρακάτω ο Πρόεδρος της Ένωσης Ηρακλείου Σταύρος Γαβαλάς, παρουσίασε τις ενστάσεις και επιφυλάξεις της Διοίκησης για την συμφωνία δημιουργίας το 2015 της εταιρείας “Ένωση ΑΕΒΕ”

“Δυστυχώς είμαστε στη δυσάρεστη θέση να μην μπορούμε να βγούμε και να ανακοινώσουμε τιμές για το ελαιόλαδο, διότι δεν έχουμε τις προϋποθέσεις να αγοράσουμε το ελαιόλαδο”!

Παράλληλα ο ίδιος δήλωσε: “Δεσμευομαστε όμως ότι θα κάνουμε όλες εκείνες τις ενέργειες που μπορούμε και μας επιτρέπει ο νόμος για να ακυρώσουμε τις συμφωνίες της προηγούμενης διοίκησης. Να αλλάξουμε τις συμφωνίες για το καλύτερο της οργάνωσης των παραγωγών και γενικότερα του προϊόντος, και του χρόνου να είμαστε στην ευχάριστη θέση προκειμένου η Ένωση Ηρακλείου να βγει και να ανακοινώσει πρώτη τιμές. Αυτός είναι ο στόχος της νέας διοίκησης”.

Ο κ. Γαβαλάς μίλησε για την εταιρεία που δημιουργήθηκε το 2015, με τους δύο ιδιώτες, την Ένωση ΑΕΒΕ και ανέφερε: “όταν η νέα διοίκηση ήρθε εδώ πιστεύαμε ότι είχαμε κάποιο ποσοστό σε αυτή. Δυστυχώς έχουμε μηδενική συμμετοχή σε αυτό το σχήμα! Δεν έχουμε κανένα ρόλο, δεν μπορούμε να παρεμβουμε πουθενά. Δεν μας ανήκει αυτή η εταιρεία. Ανήκει σε ιδιώτες. Είναι ένα ιδιωτικό σχήμα 100%”.

Η συμφωνία εκτός από την παραχώρηση των εγκαταστάσεων τυποποίησης ελαιολάδου, που είναι από τις μεγαλύτερες και πιο σύγχρονες στην Ελλάδα και τα Βαλκάνια, προέβλεπε και την εκμετάλλευση των εμπορικών σημάτων του Συνεταιρισμού, όπως το διεθνώς αναγνωρισμένο για την ποιότητά του «Knossos». Με τη συμφωνία ολόκληρη η παραγωγή ελαιολάδου της περιοχής πέρασε στην ιδιωτική εταιρία, αφού η ΕΑΣΗ δεν διαθέτει άλλες εγκαταστάσεις. Ως αντάλλαγμα γι’ αυτή τη γενναία παραχώρηση ο Συνεταιρισμός θα εισέπραττε μερίδιο των ετήσιων κερδών της ιδιωτικής εταιρίας και επιπλέον μόλις 6.200 ευρώ το χρόνο για την εκμετάλλευση των εμπορικών σημάτων.

Αποδείχθηκε ωστόσο ότι το πραγματικό όφελος για την ΕΑΣΗ ήταν τα 6.200 ευρώ από τα εμπορικά σήματα, καθώς η ιδιωτική εταιρεία φρόντισε να μην παρουσιάζει καθόλου κέρδη στους ισολογισμούς της!

“Αυτή η συμφωνία είναι έως το 2024. Εμείς από εφέτος κάνουμε όλες τις απαραίτητες ενέργειες – που δεν έκαναν κάποιοι άλλοι – για να μπορέσουμε να τη διορθώσουμε, να την ακυρώσουμε για το καλό των παραγωγών και του προϊόντος. Υπάρχουν πιθανότητες”, επεσήμανε ο Πρόεδρος της Ένωσης και υπογράμμισε:

“Η Ένωση απείχε από την αγορά ελαιολάδου τα τελευταία χρόνια. Συμμετείχε η Ένωση ΑΕΒΕ στην οποία δεν έχουμε καμία συμμετοχή εμείς. Κάποιες λεπτομέρειες από αυτό που συνέβαινε τις διαπιστώσαμε αφότου αναλάβαμε.

Η συμφωνία αυτή είναι λίγο περίεργη. Δεν θέλω να πω κάτι περισσότερο. Είναι μια περίεργη συμφωνία από τη στιγμή που η οργάνωση εγώ και τεσσερα χρόνια δεν έχει βάλει ούτε ένα ευρώ στο ταμείο της! Ούτε ένα σεντ, δίνοντας μια υπερσύγχρονη εγκατάσταση καταφέραμε να μην παίρνουμε ούτε ένα ευρώ το χρόνο. Ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματα του. Η συμφωνία προέβλεπε κάθε χρόνο, κλείνοντας ισολογισμούς, να μοιραζόμαστε τα κέρδη. Αυτή η εταιρία δεν παρουσίασε ποτέ κέρδη.|
Στα σήματα μόνο, που είναι ένα πολύ δυνατό brand name το Knossos, Παίρνουμε 6.200 ευρώ το χρόνο παρακαλώ”…

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook