Έχει ήδη καταδικαστεί σε πολυετή κάθειρξη 

Δύο χρόνια μετά την εξιχνίαση της πολύκροτης απαγωγής του επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη, την Δευτέρα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Χανίων έγινε η δίκη ενός Ρεθυμνιώτη που έχει καταδικαστεί για την απαγωγή, αλλά εμπλέκεται και σε μια άλλη υπόθεση.

Πρόκειται για τον εμπρησμό των γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ Ρεθύμνου ο οποίος συνέβη στις 2 Σεπτεμβρίου 2017 και για τον οποίο – την επόμενη ημέρα –  είχε συλληφθεί ένας 45χρονος Ρεθυμνιώτης ο οποίος είχε παραδεχτεί πως έβαλε την φωτιά αποδίδοντας την ενέργειά του σε ακτιβιστική ενέργεια αγανάκτησης και διαμαρτυρίας για πλειστηριασμούς ακινήτων οφειλετών.

Ακριβώς έναν μήνα μετά, στις 2 Οκτωβρίου η Ελληνική Αστυνομία καταφέρνει να εξιχνιάσει την υπόθεση της απαγωγής και να απελευθερώσει τον Μιχάλη Λεμπιδάκη. 

Ακολουθεί μπαράζ συλλήψεων, ενώ αποκαλύπτεται πως ένας από τους εμπλεκόμενους στην απαγωγή ήταν και ο 45χρονος που είχε συλληφθεί για τον εμπρησμό πριν από έναν μήνα.

Στην δίκη της υπόθεσης της απαγωγής – τον Φεβρουάριο του 2019 – ο «ακτιβιστής» κρίθηκε ένοχος  για αρπαγή, για απόπειρα εκβίασης, για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και καταδικάστηκε σε κάθειρξη 20 ετών και 3 μηνών.

Την Δευτέρα κάθισε και πάλι στο εδώλιο του κατηγορούμενου για το θέμα του εμπρησμού των γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ και αφού κρίθηκε ένοχος για εμπρησμό και φθορά ξένης ιδιοκτησίας, καταδικάστηκε σε φυλάκιση δύο ετών και έξι μηνών.

Να σημειωθεί πως μαζί του είχε κατηγορηθεί και ένας 28χρονος (σήμερα) ο οποίος όμως αθωώθηκε από το δικαστήριο.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook