Η συμφωνία που έκλεισε η προηγούμενη διοίκηση της Ένωσης Ηρακλείου το 2015 αποτελεί σημείο αιχμής μεταξύ του νέου προέδρου Σταύρου Γαβαλά και του προκατόχου του Ανδρέα Στρατάκη.

Ο κ Γαβαλάς στην διάρκεια συνέντευξης Τύπου,  υποστήριξε πως πλέον η συνεταιριστική οργάνωση δεν έχει κανέναν ρόλο παρέμβασης στην αγορά του ελαιολάδου γιατί ουσιαστικά η εταιρία που δημιουργήθηκε το 2015 ανήκει σε ιδιώτη και η ένωση δεν έχει κανέναν ρόλο.

Από την πλευρά του ο Ανδρέας Στρατάκης υποστηρίζει πως το 2015 η συμφωνία αυτή έδωσε τη δυνατότητα να επαναλειτουργήσει το τυποποιητήριο ελαιολάδου της οργάνωσης που παρέμενε κλειστό από το 2009 και να μπει ξανά στα ράφια των σούπερ μάρκετ το συσκευασμένο ελαιόλαδο με την επωνυμία Κνωσός.

Επίσης πως η ΄Ενωση είχε τη δυνατότητα παρέμβασης στις τιμή του ελαιολάδου.

Ο κ Γαβαλάς στη συνέντευξη τύπου είπε πως θα προσπαθήσει –  αν δεν καταφέρει να καταργήσει τη συμφωνία – να την αλλάξει προς το συμφέρον της Ένωσης και των παραγωγών.

Ο αντίλογος από την πλευρά Ανδρέα Στρατάκη είναι πως ήδη από το καλοκαίρι έχει υπάρξει νέα συμφωνία που η διοίκηση του δεν υπόγραψε για να μην δεσμεύσει τη νέα διοίκηση καθώς οι εκλογές είχαν προκηρυχθεί.

Το σίγουρο είναι πως η συμφωνία που έγινε το 2015 και έχει ισχύ μέχρι το το 2024 θα απασχολήσει έντονα το επόμενο διάστημα τη διοίκηση της Ένωσης Ηρακλείου και οι τριβές ανάμεσα στη νέα και στην παλαιά διοίκηση θα είναι έντονες.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook