Ο δυνατός σεισμός το πρωί στα δυτικά της Κισάμου θα κρατήσει κλειστά για σήμερα τα σχολεία της περιοχής – Συνεχίζεται το μάθημα στα υπόλοιπα

Ομαλά κύλησε η εκκένωση των σχολείων από τους μαθητές αμέσως μετά τη μεγάλη σεισμική δόνηση των 6,1 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ. Τόσο στην πρωτοβάθμια όσο και στη δευτεροβάθμια, οι μαθητές μόλις ολοκληρώθηκε η σεισιμική δόνηση κατευθύνθηκαν έξω από το κτίριο ομαλά και χωρίς πρόβλημα.

Στα σχολεία της Κισσάμου, που ο εγκέλαδος ήταν ακόμα πιο αισθητός λόγω της εγγύτητας του επίκεντρου, έγινε επίσης ομαλά η εκκένωση, ωστόσο λόγω της ανησυχίας που επικράτησε και στους γονείς, αποφασίστηκε από τον δήμο τα σχολεία να παραμείνουν σήμερα κλειστά για το υπόλοιπο του σχολικού ωραρίου, κυρίως για προληπτικούς λόγους και προς αποφυγή πανικού σε γονείς μαθητές και εκπαιδευτικούς
και για περίπτωση επικείμενων μετασεισμών.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον δήμαρχο Κισσάμου θα υπάρξει και επίσκεψη στους σχολικούς χώρους με τεχνικούς για να διαπιστώσουν από κοντά την κατάσταση των κτιρίων. Θυμίζουμε ότι στο ΕΠΑΛ Κισάμου έπεσε ένα κομμάτι σοβά από τον σεισμό, χωρίς να τραυματιστεί κανείς ευτυχώς, ενώ έπεσε και ένα ερειπωμένο σπίτι στα Χαιρεθιανά.

Τα υπόλοιπα σχολεία των Χανίων συνεχίζουν κανονικά τη λειτουργία τους, με τα παιδιά να έχουν μπει ήδη στις τάξεις τους. Ωστόσο προληπτικά ο ΔΟΚΟΙΠΠ έκλεισε τους παιδικούς σταθμούς για σήμερα.

Και στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση και ειδικά στα σχολεία της Κοραή που είχαν πληγεί στο παρελθόν από σεισμό, οι διαδικασίες ακολουθήθηκαν από καθηγητές και μαθητές ομαλά.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook