Βραβείο στον 7ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό «Παιδεία για έναν Κόσμο χωρίς Κάπνισμα» πήρε ο μαθητής του 2ου Γυμνασίου Αγίου Νικολάου Νίκος Πεδιαδίτης.

Ο Νίκος Πεδιαδίτης είναι μαθητής της πρώτης τάξης και συμμετείχε στο διαγωνισμό με ένα ποίημα.

Η τιμητική εκδήλωση έγινε το πρωί της Τρίτης 26 Νοεμβρίου στο Υπουργείο Παιδείας στην Αθήνα με τις απονομές να κάνει ο πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

Ο μαθητικός διαγωνισμός έγινε στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος της πρωτοβουλίας SMOKEFREEGREECE όπου δίνεται η δυνατότητα στους μαθητές να εκφράσουν την άποψη, τις ιδέες και τη στάση τους απέναντι στην επιλογή για έναν Κόσμο χωρίς Κάπνισμα. Το φετινό θέμα ήταν «ΝΑΙ στον Αθλητισμό – ΟΧΙ στο Κάπνισμα» και τα παιδιά της Ε’ και ΣΤ’ Δημοτικού συμμετείχαν με έργα ζωγραφικής, ενώ οι μαθητές Γυμνασίου και Α’ Λυκείου αποτύπωσαν σε μορφή κειμένου τα επιχειρήματα για την προώθηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής, χωρίς εξαρτήσεις.

Η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Ν. Κεραμέως μίλησε στο 10ο Πανελλήνιο Μαθητικό Συνέδριο «Παιδεία για έναν Κόσμο χωρίς Κάπνισμα» που οργάνωσε σήμερα το Ερευνητικό Εργαστήριο «George D. Behrakis» της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρίας, σε συνεργασία με το ΥΠΑΙΘ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook