“Συνυπάρξαμε και επιμορφωθήκαμε με συναδέρφους άλλων σχολείων της πόλης μας”. 

Για τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία που έλαβε χώρα την Δευτέρα (25/11) στο 11ο Δημοτικό Σχολείο Χανίων, αναφέρθηκε η Διευθύντρια του Σχολείου, κ. Μαρία Κληματσάκη. Εισηγητές μετέφεραν εμπεριστατωμένες γνώσεις σε ζητήματα διαχείρισης κρίσεων.

Πιο συγκεκριμένα τονίζει ότι:

Ενδοσχολική Επιμόρφωση σήμερα στο σχολείο μας με πολύ θετικά αποτελέσματα. Συνυπάρξαμε και επιμορφωθήκαμε με συναδέρφους άλλων σχολείων της πόλης μας ,απολαύσαμε τους υπέροχους επιμορφωτές που χρειάστηκε να κάμουν υπερβάσεις ,ψυχικές και σωματικές, αφού απαιτήθηκε για κάθε εργαστήριο να γίνουν από τρεις παρουσιάσεις, γιατί τόσες ήταν οι ομάδες των εκπαιδευτικών. Γευτήκαμε ένα υπέροχο μπουφέ με χορηγίες επιχειρήσεων της πόλης μας.

Από την πλευρά μου θα ήθελα να ευχαριστήσω την Συντονίστρια Έργου του σχολείου μας, κ. Αθηνά Ντούλια, που βοήθησε και ενίσχυσε το αίτημά μας που είχε σαν θέμα”τη διαχείριση κρίσεων στο σχολείο”,τον Επιπυραγό Τμηματάρχη Πυρασφάλειας ΔΙΠΥ Χανίων κ. Ξενοφώντα Τσιλιμιγκάκη ,για τον άμεσο και κατανοητό τρόπο ενημέρωσης και προσέγγισης των θεμάτων που σχετίζεται με την πυρασφάλεια, τον κ. Γιάννη Βερυκοκίδη ,Υπεύθυνο της Πολιτικός Προστασίας της Αντιπεριφέρειας Χανίων, για την ενημέρωση , συζήτηση και επίλυση προβληματισμών πάνω στα ζητήματα που παρατηρούνται εξαιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων και σεισμών ,καθώς και τους διασώστες μας, κ.Φάνη Καρεφυλλάκη και κ. Ιγνάτιο Κυρίτση ,που αν και ήρθαν κατευθείαν από νυχτερινή βάρδια, έδωσαν βιωματικά μαθήματα πρώτων βοηθειών σε όλους τους εκπαιδευτικούς, που όλοι φεύγοντας μονολογούσαν πόσο πιο πλούσιοι σε γνώσεις και εμπειρίες έφευγαν από τη συγκεκριμένη ημερίδα.

Τέλος από τα βάθη της Καρδιάς μου αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω τη διεύθυνση και το προσωπικό των Σούπερ Μάρκετ “ΣΥΝΚΑ” για τη προσφορά καφέ και αλμυρών-γλυκών εδεσμάτων, τον κ. Χαράλαμπο Σολιδάκη, Υπεύθυνο Διαχείρισης Σούπερ Μάρκετ “ΑΡΙΆΔΝΗ” στη Χαλέπα, για την προσφορά αρτοσκευασμάτων και γλυκισμάτων,καθώς και τη διοίκηση της “ΒΙΟΧΥΜ” για την προσφορά μεγάλης ποσότητας πορτοκαλάδας. Όλα αυτά βέβαια δεν θα γινόταν πράξη αν δεν είχα δεδομένη την συμπαράσταση των συναδέρφων μου από το 11ο Δημοτικό Σχολείο και την όμορφη εποικοδομητική συνεργασία των διευθυντών και των εκπαιδευτικών από τα συνεργαζόμενα σχολεία της πόλης μας.

Μακάρι οι επιμορφώσεις που θα ακολουθήσουν να έχουν τόσο θετικά και ουσιαστικά αξιολογίσιμα αποτελέσματα και να βασίζονται στη βιωματική μάθηση,συνδυάζοντας τη γνώση με την πράξη.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook