Έξι εικαστικοί και μια προβολή στο Αμφιθέατρο Γιάννη Περτσελάκη του Ιστορικού Μουσείου.

Στο πλαίσιο της περιοδικής έκθεσης Αλέξης Ακριθάκης Εν Κινήσει (16.3.2019-1.3.2020), από τη Συλλογή Σύγχρονης Τέχνης Ζαχαρία Πορταλάκη, το Ιστορικό Μουσείο Κρήτης οργανώνει κύκλο παράλληλων εκδηλώσεων (2019-2020), που περιλαμβάνει εκπαιδευτικές δράσεις, ομιλίες ιστορικών της τέχνης, προβολές και συζητήσεις-περιηγήσεις με εικαστικούς της πόλης μας. 

Την Κυριακή, 1 Δεκεμβρίου 2019, στις 11:00΄ θα προβληθεί στο αμφιθέατρο Γιάννη Περτσελάκη το ντοκιμαντέρ της Εύης Καραμπάτσου Vive la Fuite!* (Ζήτω η Φυγή!), ένα road movie για τη ζωή και το έργο του καλλιτέχνη Αλέξη Ακριθάκη (το ντοκιμαντέρ προβάλλεται κάθε Κυριακή και καθόλη τη διάρκεια της έκθεσης). 

*Λίγα λόγια για το έργο

Vive la fuite! ήταν το μότο ζωής του Αλέξη Ακριθάκη, του σημαντικού Έλληνα ζωγράφου, ο οποίος πέρασε την πιο γόνιμη περίοδο της καλλιτεχνικής του πορείας στο Βερολίνο. Ένας ρομαντικός, αντισυμβατικός ζωγράφος, ένας ονειροπόλος με ανεπιτήδευτη παιδικότητα, μια παρορμητική προσωπικότητα που ταυτίστηκε με το μύθο του «κολασμένου» καλλιτέχνη με τον πιο ταπεινό και βιωματικό τρόπο.

Σενάριο: Εύη Καραμπάτσου | Διεύθυνση φωτογραφίας: Γιώργος Παπανδρικόπουλος

Μοντάζ: Ιωάννα Σπηλιοπούλου | Μουσική:Alexis Geittmann, Δημήτρης Φριτζάλας

Παραγωγός: Εύη Καραμπάτσου | Γλώσσα διαλόγων: Ελληνική | Γλώσσα υποτίτλων: Αγγλική

Φορμάτ: Έγχρωμο | Χώρα Παραγωγής: Ελλάδα | Έτος Παραγωγής: 2017 | Διάρκεια:74΄

Την προβολή διαδέχεται σε επιλεγμένες κυριακάτικες ημερομηνίες, στις 12:15΄, συζήτηση με το κοινό και περιήγηση στα έργα της έκθεσης από έναν προσκεκλημένο εικαστικό.

5η προσκεκλημένη εικαστικός:
►Νίτσα Πίκουλα 

Κυριακή, 1 Δεκεμβρίου 2019, ώρα 12:15΄

Η κυρία Πίκουλα θα εστιάσει στη ζωή και στο καλλιτεχνικό περιβάλλον του Αλέξη Ακριθάκη στα χρόνια του Βερολίνου.

Η Νίτσα Πίκουλα γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης. 
Αποφοίτησε από το Λύκειο «Κοραής» και στη συνέχεια φοίτησε στη Σχολή Βακαλό, όπου ολοκλήρωσε τις σπουδές της στη ζωγραφική και τη διακόσμηση (1968). 

Η πρώτη ατομική της έκθεση παρουσιάστηκε στο Βερολίνο, στην γκαλερί Springeld (1986). Δύο ακόμα ατομικές εκθέσεις οργανώθηκαν στον Χώρο Τέχνης Αριάδνη στο Ηράκλειο (1987 και 1992). 

Έχει, επίσης, παρουσιάσει έργα της σε δύο ομαδικές εκθέσεις στη γενέτειρα της. 

Επόμενος προσκεκλημένος εικαστικός:
►Μανόλης Αποστολάκης
Κυριακή, 26 Ιανουαρίου 2020, ώρα 12:15΄

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook