Έξυπνες τεχνολογίες για τους υδάτινους πόρους και την περιβαλλοντική αποκατάσταση με τα έργα iWaterMap και ΤΑΝΙΑ.

Υδάτινοι Πόροι και Περιβαλλοντική Αποκατάσταση, ήταν στο επίκεντρο της ενημερωτικής συνάντησης που οργάνωσε η Περιφέρεια Κρήτης για τοπικούς φορείς στο Ηράκλειο. Πρόκειται για δράσεις και διαπεριφερειακές συνέργειες της Περιφέρειας μέσα από τα έργα iWaterMap και ΤΑΝΙΑ του Interreg Europe, για την εφαρμογή «έξυπνων» νέων μεθοδολογιών στο τομέα της Διαχείρισης των Υδάτινων Πόρων, και Αποκατάστασης Ρυπασμένων Χώρων.

Όπως ανέφερε στο χαιρετισμό του ο Αντιπεριφερειάρχης Ευρωπαϊκών και Διεθνών Θεμάτων Γιώργος Αλεξάκης, «η αξία των έργων iwaterMap και ΤΑΝΙΑ έγκειται στην ανάδειξη καινοτόμων ώριμων προτάσεων που μπορούν να αποτελέσουν νέες ιδέες τοπικής επιχειρηματικότητας, ακολουθώντας τις προτεραιότητες του Περιβαλλοντικού Πυλώνα της Περιφερειακής Στρατηγικής Έξυπνης Εξειδίκευσης για τη διασύνδεση της Έρευνας με την καινοτόμα επιχειρηματικότητα στην Κρήτη». 

Μέσα από τα έργα Ενισχύεται η εφαρμογή καινοτόμων τεχνολογιών όπως η νανοτεχνολογία για την αποκατάσταση ρυπασμένων εδαφών και υδάτων, αλλά και οι καινοτόμες μεθοδολογίες διαχείρισης των υδάτινων πόρων, ενός τομέα που μπορεί να συμβάλει συγχρόνως στην αντιμετώπιση προκλήσεων όπως η λειψυδρία, αποδοτικότητα, χρήση σε άλλους βιομηχανικούς τομείς, ανάκτηση πόρων από λύματα και επεξεργασία λυμάτων. 

Την εκδήλωση χαιρέτισε ο Νίκος Ξυλούρης, Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Περιβάλλοντος, η Ελένη Χατζηγιάννη, Διευθύντρια Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού-Συντονίστρια Ευρωπαϊκών Έργων, η Κατερίνα Βαβαδάκη και η Λίλα Καραλή, αρμόδιες για το συντονισμό των έργων TANIA και iWaterMap αντίστοιχα στην Κρήτη, στελέχη υπηρεσιών, φορέων, και μέλη των ομάδων εργασίας των έργων. Τα Ευρωπαϊκά Έργα iWaterMap και ΤΑΝΙΑ υλοποιούνται από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook