Έργα πεζοδρόμησης επί της οδού Παπαμαλέκου.

Εργασίες κατασκευής πεζοδρομίων πραγματοποιεί ο Δήμος Χανίων, τις τελευταίες ημέρες επί της οδού Παπαμαλέκου, παράλληλη οδό της λεωφόρου Κισάμου, στην περιοχή της Νέας Χώρας στα Χανιά.

Πρόκειται για έναν μικρό δρόμο, πλάτους περίπου 6 μέτρων, όπου μέχρι τώρα είχε στις δύο πλευρές του, πολύ μικρά πεζοδρόμια σε πλάτος και ο Δήμος Χανίων τον ενέταξε σε εργολαβία ύψους 1 εκατομμυρίου ευρώ με τίτλο Κατασκευή Πεζοδρομίων παλαιού σχεδίου πόλεως”.

Ουσιαστικά, πρόθεση του Δήμου Χανίων είναι η κατασκευή πεζοδρομίων και στις δύο πλευρές (πλάτους 2 μέτρων) που θα διευκολύνουν την προσβασιμότητα των πολιτών και θα αυξήσουν την ασφάλειά τους.

Αυτό όμως έρχεται σε “σύγκρουση” με τους γείτονες, ειδικά, της περιοχής, αφού η κατασκευή των πεζοδρομίων θα αφαιρέσει την επιλογή τους για πάρκινγκ, καθώς πλέον ο δρόμος θα έχει τέτοιο πλάτος ώστε να περνούν τα ΙΧ και μόνο αυτά.

Όπως τονίζεται στο flashnews.gr  από τον Δήμο Χανίων και τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο της Τεχνικής Υπηρεσίας, Γιώργο Ξανθουδάκη, “το έργο αυτό που είναι σε εξέλιξη θα διευκολύνει την προσβασιμότητα των πολιτών. Εμείς κατασκευάζουμε τα πεζοδρόμια βάσει του οδηγού πόλεως και των Οδηγιών Μελετών Οδικών Έργων”.

Τα έργα, επί της οδού Παπαμαλέκου, εξελίσσονται κανονικά και αναμένονται να ολοκληρωθούν σε άμεσο χρονικό διάστημα.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook