Στη Δόμνα Μιχαηλίδου η ΠΕΔ Κρήτης.

Συνάντηση με την Yφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων θα έχουν το πρωί της Παρασκευής ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κρήτης Γ. Κουράκης με τον πρόεδρο της Αναπτυξιακής Ηρακλείου Μ. Κοκοσάλη και στελέχη της.

Στοχος της συνάντησης θα είναι να παρουσιαστούν στην κ Δόμνα Μιχαηλίδου, οι ενστάσεις και τα προαπαιτούμενα που θέτουν οι δήμαρχοι της Κρήτης για την υλοποίηση του προγράμματος φιλοξενίας ανήλικων προσφυγόπουλων.

Όπως είναι ήδη γνωστό, η ΠΕΔ Κρήτης έχει πάρει απόφαση για τη δημιουργία 5 δομών για την φιλοξενία ανήλικων προσφυγόπουλων στο νησί. Δύο στο Νομό Ηρακλείου και από μία δομή στους υπόλοιπους Νομούς (Χανίων, Ρεθύμνου, Λασιθίου).

Οι Γιάννης Κουράκης, Μανόλης Κοκοσάλης, Γιώργος Μαυρογιάννης, Δήμητρα Καμπέλη και Γιώργος Ζερβός που θα συναντηθούν με την Υφυπουργό εργασίας θα ζητήσουν να διασφαλιστούν τα εξής:

1) Να υπάρχει μία εγγυημένη πληρότητα για κάθε δομή που θα είναι 90% τουλάχιστον, ώστε να μπορούν να καλυφθούν τα έξοδα λειτουργίας της.

2) Να υπάρχει διασφάλιση στην ομαλή ροή των χρηματοδοτήσεων ώστε να μην υπάρχουν καθυστερήσεις στις πληρωμές του προγράμματος

3) Να εξασφαλιστούν τριετή συμβόλαια για την υλοποίηση του προγράμματος 

4) Να αυξηθεί το κονδύλι των 15 χιλιάδων ευρώ για τις δαπάνες μετασκευής των κτιρίων καθώς θεωρείται ιδιαίτερα χαμηλό.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook