Ξεκινούν το Σάββατο 30 Νοεμβρίου

Η ΟΑΚ στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της για την τοπική κοινωνία, προσπαθώντας να καλύψει το κενό ενός γόνιμου προβληματισμού γύρω από την τέχνη του Κινηματογράφου, θα πραγματοποιήσει κατά το τρέχον έτος, μία σειρά προβολής ταινιών με θέμα προσωπικότητες που άφησαν το στίγμα τους στο παγκόσμιο γίγνεσθαι, με σκοπό την εποικοδομητική συζήτηση και τον προβληματισμό των νέων, των γονέων, των εκπαιδευτικών και όλων ανεξαιρέτως των ανθρώπων της κοινωνίας μας.

Τις ταινίες –οι οποίες θα προβληθούν στις εγκαταστάσεις της ΟΑΚ– θα προλογίζουν άνθρωποι των Γραμμάτων και των Τεχνών, καθώς και ερευνητές που σχετίζονται με τη θεματολογία της εκάστοτε ταινίας.

Το Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2019 και ώρα 19:00 μ.μ. ο κύκλος των κινηματογραφικών βραδιών της ΟΑΚ «θα ανοίξει» με την προβολή της ταινίας «Αγορά» (“Agora”), σε σκηνοθεσία Αλεχάντρο Αμεναμπάρ , η οποία αφορά την ιστορία της Υπατίας, της κορυφαίας Αλεξανδρινής αστρονόμου και φιλοσόφου, η οποία βρέθηκε στο επίκεντρο ενός φονικού, θρησκευτικού εμφυλίου πολέμου τον 4ο μ.Χ. αιώνα. 

Η ταινία εστιάζει στη σύγκρουση μεταξύ επιστήμης και θρησκείας στην υστερορωμαϊκή Αλεξάνδρεια και το σενάριο βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα από τη ζωή της φιλοσόφου και μαθηματικού Υπατίας.

Θα ακολουθήσει Ομιλία και συζήτηση με τον κ. Νίκο Χουρδάκη, Ψυχολόγο – Αναλυτικό Ψυχοθεραπευτή.

Η συνέχεια επί της οθόνης!