Πρεμιέρα την Κυριακή 1/12 με τη ζωή και το έργο του αρχιτέκτονα Σταύρου Καλλέργη

Επιλεγμένες προσωπικότητες που με τη ζωή, τις ιδέες και το έργο τους επηρέασαν την εξέλιξη του ελληνισμού και της σύγχρονης ιστορίας της χώρας, όπως ο Νικόλαος Πλαστήρας, η Αμαλία Φλέμινγκ, ο Χαρίλαος Τρικούπης και η Κατίνα Παξινού, βρίσκονται στο επίκεντρο της νέας σειράς «Πρόσωπα και Εποχές» σε παραγωγή COSMOTE TV. Η σειρά κάνει πρεμιέρα την Κυριακή 1 Δεκεμβρίου στις 20.00, στο COSMOTE HISTORY HD με το πρώτο επεισόδιο να είναι αφιερωμένο στη ζωή του αρχιτέκτονα Σταύρου Καλλέργη, ο οποίος υπήρξε ένας από τους κορυφαίους προδρόμους του σοσιαλισμού στην Ελλάδα, πρωτοστατώντας στον αγώνα για την καθιέρωση της Εργατικής Πρωτομαγιάς.

Το πρώτο από τα συνολικά 12 επεισόδια της σειράς θα είναι ταυτόχρονα διαθέσιμο και στο επίσημο YouTube κανάλι της COSMOTE TV. Η σειρά θα προβάλλεται κάθε Κυριακή στις 20.00 και σε επανάληψη κάθε Πέμπτη στις 17.00.  

Στην Οθωμανοκρατούμενη Ελλάδα του 19ου αιώνα, όπου ο ελλαδικός χώρος είχε μετατραπεί σε πεδίο αρχαιοθηρίας μας μεταφέρει το νέο επεισόδιο της σειράς «Το κάλεσμα των μαρμάρων» σε παραγωγή COSMOTE TV. Το επεισόδιο με τίτλο «Ο διαμελισμός των μνημείων» παρουσιάζει αντιπροσωπευτικές περιπτώσεις αρχαιοθήρων της εποχής, όπως ο Γάλλος πρέσβης Σουαζέλ-Γκουφιέ και ο Γάλλος πρόξενος στην Αθήνα Λουί Φωβέλ, με αποκορύφωμα τον 7ο δούκα του Έλγιν, που εκμεταλλευόμενος την πολιτική κατάσταση της εποχής κατάφερε να αποσπάσει τα μαρμάρινα γλυπτά του Παρθενώνα. Κορυφαίοι Έλληνες και ξένοι ιστορικοί καταθέτουν τις απόψεις τους σχετικά με την μεταφορά των μαρμάρινων γλυπτών του Παρθενώνα και τα αποτελέσματα που είχε η κίνηση αυτή στην πολιτιστική εξέλιξη της Ευρώπης (Τρίτη 3/12, 22.00, COSMOTE HISTORY HD).   

Τον τρόπο με τον οποίο η ελληνική τέχνη απεικόνιζε στο πέρασμα του χρόνου την Ανατολή, επιχειρεί να παρουσιάσει το νέο επεισόδιο της σειράς «Ο κώδικας της Τέχνης». Μέσα από μία σειρά έργων, όπως τα νειλωτικά τοπία της Προϊστορικής Θήρας, η άγρια Λεία του οριενταλιστή ζωγράφου Θεόδωρου Ράλλη, ο κυνοκέφαλος Άγιος Χριστόφορος και η Ίσιδα-Δήμητρα του Μαραθώνα, το επεισόδιο «ρίχνει φως» στη διαχρονική εικόνα που είχαν οι Έλληνες για την Ασία και τη Βόρεια Αφρική (Παρασκευή 29/11, 22.00, COSMOTE HISTORY HD).

Τα επεισόδια όλων των σειρών είναι διαθέσιμα μετά την προβολή τους on demand στη δωρεάν υπηρεσία COSMOTE TV PLUS.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook