H πρωινή αλλά και βραδινή skincare routine τους, το «patting», σύμφωνα με τις ίδιες τους χαρίζει πορσελάνινη επιδερμίδα

Είναι γνωστό, πως οι Γιαπωνέζες έχουν καταφέρει να κάνουν τον χρόνο που περνά σύμμαχο, ακολουθώντας παραδοσιακούς κανόνες και μυστικά ομορφιάς. Η περιποίηση είναι για εκείνες ένας τρόπος ζωής, κομμάτι άρρηκτα συνδεδεμένο με την καθημερινότητά τους.

Μια από τις τεχνικές που λατρεύουν να εφαρμόζουν στην πρωινή αλλά και βραδινή skincare routine τους είναι το «patting», η οποία σύμφωνα με τις ίδιες τους χαρίζει πορσελάνινη επιδερμίδα.

Σύμφωνα με αυτήν την τεχνική, το «patting», τα μαντηλάκια καθαρισμού του προσώπου, οι πετσέτες, καθώς και τα cotton pads δεν έχουν καμία θέση στην περιποίηση. Όπως επίσης, απαγορευτικό θεωρείται να τρίβεις ή να πιέζεις το πρόσωπο προκειμένου να βοηθήσεις τις κρέμες και τα υπόλοιπα προϊόντα να απορροφηθούν καλά από το δέρμα. Το να τρίβεις το δέρμα μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό αλλά και φλεγμονή ιδιαίτερα κοντά στην περιοχή των ματιών που είναι και η πιο ευαίσθητη.

Το «patting» αφορά στον τρόπο με τον οποίο εφαρμόζονται τα προϊόντα περιποίησης και έκανε την εμφάνισή του, όταν η λοσιόν ως προϊόν μπήκε για πρώτη φορά στην skincare routine των γυναικών. Όταν οι Γιαπωνέζες αναφέρονται στη λοσιόν, μιλούν για ένα βήμα στην καθημερινή ρουτίνα ομορφιάς που δεν παραλείπουν ποτέ. Η δική τους λοσιόν έχει την υφή του νερού και βοηθά το pH του δέρματος να διατηρηθεί σε ισορροπία ακριβώς μετά τον καθαρισμό και πριν εφαρμοστεί η ενυδατική κρέμα προσώπου.

Όταν οι Γιαπωνέζες κάνουν «patting», εννοούν πως εφαρμόζουν με πολύ απαλό τρόπο τα προϊόντα στο πρόσωπο, μειώνοντας έτσι τις πιθανότητες να τραυματίσουν το δέρμα και προωθώντας την απορροφητικότητα και την αποτελεσματικότητα των συστατικών τους. Παράλληλα, η τεχνική αυτή βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος και χαρίζει στην επιδερμίδα απίστευτη λάμψη.

Εφαρμογή της τεχνικής

Υπάρχουν διαφορετικοί τρόποι να εφαρμόσεις το «patting». Οι περισσότερες γυναίκες βάζουν μια μικρή ποσότητα από το προϊόν που πρόκειται να χρησιμοποιήσουν στις παλάμες τους, κάνουν κυκλικές κινήσεις προκειμένου αυτό να απλωθεί καλά στο εσωτερικό των χεριών κι έπειτα, ακουμπούν απαλά το πρόσωπο και το λαιμό, με όλη την παλάμη και τα δάχτυλα. Στη συνέχεια κάνουν μικρές, κοφτές κινήσεις των δαχτύλων στο πρόσωπο σαν ένα γρήγορο, ανεπαίσθητο μασάζ.

Δείτε το παρακάτω βίντεο:

govastileto.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook