Υπέστη ανακοπή καρδιάς στο γήπεδο του ΟΦΗ 

Τελευταία ενημέρωση 17:35

Την τελευταία του πνοή άφησε σήμερα το πρωί σε ηλικία 73 ετών, ο πρώην βουλευτής Ηρακλείου της ΝΔ, Γιώργος Δεικτάκης, βυθίζοντας στο πένθος τους συγγενείς, φίλους αλλά και τον πολιτικό κόσμο του τόπου.

Ο Γιώργος Δεικτάκης την ώρα που βρισκόταν το Σάββατο στο γήπεδο του ΟΦΗ για να παρακαλουθήσει τον αγώνα με την ΑΕΚ, υπέστη ανακοπή καρδιάς και κατέρρευσε με αποτέλεσμα να μεταφερθεί εσπευσμένα στη ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ όπου έγιναν όλες οι προσπάθειες ανάνηψής του.

Ο πρώην βουλευτής παρέμεινε από χθες νοσηλευόμενος στη ΜΕΘ, ωστόσο δεν κατάφερε να κερδίσει τη μάχη για τη ζωή και εξέπνευσε το πρωί της Κυριακής.

Η κηδεία του θα γίνει την Δευτέρα στις 3 το μεσημέρι απο τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά

Η πορεία του

Ο Γιώργος Δεικτάκης με καταγωγή από τον Κρουσώνα, γεννήθηκε στο Ηράκλειο το 1946. Από μικρός του άρεσε το ποδόσφαιρο και εντάχθηκε στον ΟΦΗ, όπου αγωνίστηκε ως ποδοσφαιριστής.

Μετά το λύκειο, σπούδασε Οδοντιατρική στην Ιταλία και την Θεσσαλονίκη. Μετά την στρατιωτική του θητεία ασχολήθηκε με την οδοντιατρική, όπου διέπρεψε.

Παντρεύτηκε με την Ειρήνη και απέκτησαν δύο γιους.

Ο Γιώργος Δεικτάκης ασχολήθηκε ενεργά με την πολιτική από το 1984 και στις εκλογές του 1986 ο κουμπάρος του Κωνσταντίνος Μητσοτάκης (του βάφτισε τον Γιάννη) τον έβαλε στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ (οι εκλογές τότε έγιναν με λίστα) στην τελευταία τιμητική θέση.

Στη διάρκεια της θητείας του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη ως Πρωθυπουργού, ο Γιώργος Δεικτάκης διετέλεσε σύμβουλός του.

Βουλευτής με τη ΝΔ εξελέγη το 2000, το 2004 και το 2012. Επίσης το 2014 διαδέχθηκε στη Βουλή ως βουλευτής Ηρακλείου τον Μανώλη Κεφαλογιάννη, που είχε εκλεγεί ευρωβουλευτής.

Επίσης, διετέλεσε και Γενικός Γραμματέας της αποκεντρωμένης διοίκησης Κρήτης.

Ανακοίνωση ΝΟΔΕ για απώλεια του Γιώργου Δεικτάκη

“Αποχαιρετούμε σήμερα τον πρώην βουλευτή του Κόμματός μας Γιώργο Δεικτάκη. Υπήρξε ένας άνθρωπος  ιδιαίτερα αγαπητός στην πόλη μας, καθώς πάντα στεκόταν δίπλα σε όποιον το είχε ανάγκη. Κατά την πολυετή παρουσία του στην πολιτική ζωή του τόπου διακρίθηκε για την προσήλωσή του στις αρχές και τις αξίες της Παράταξής μας. Για τον θάνατό του εκφράζουμε στην οικογένειά του τη βαθιά μας θλίψη. ΝΟΔΕ Ηρακλείου”. 

Συλλυπητήριο μήνυμα Περιφερειάρχη Κρήτης για την απώλεια του Γ. Δεικτάκη

Με μήνυμα του ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης εκφράζει τη θλίψη του και τα συλλυπητήρια του για την ξαφνική απώλεια του Γεωργίου Δεικτάκη.

«Ο Γιώργος Δεικτάκης ως Βουλευτής Ηρακλείου, ως Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, αλλά και ως φίλος του αθλητισμού υπηρέτησε με εντιμότητα και επάρκεια τη δημόσια ζωή», τονίζει ο κ. Αρναουτάκης.
«Ως Περιφέρεια Κρήτης τον αποχαιρετούμε με σεβασμό εκφράζοντας θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του, τη σύζυγο και τους δύο του γιούς», αναφέρει ο Περιφερειάρχης Κρήτης.

Συλλυπητήρια δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού για τον θάνατο του Γιώργου Δεικτάκη

“Ο Γιώργος Δεικτάκης υπήρξε μια προσωπικότητα με πολύπτυχη και γόνιμη πορεία στην κοινωνία και στην πολιτική.

Ως οδοντίατρος, ως στέλεχος του Αθλητισμού, ως  Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, διακρίθηκε για την συνέπεια, το ήθος και την ουσιαστική προσφορά του.

Κατά την θητεία του ως βουλευτής, με συνειδητή έγνοια πάντα για τους πολίτες και τους δημοκρατικούς θεσμούς, συνέβαλε στην πρόοδο και στην ανάπτυξη του τόπου μας.

Η βαθιά, ανυπόκριτη καλοσύνη και το γνήσιο ενδιαφέρον του για τον συνάνθρωπο, απετέλεσαν χαρακτηριστικά τα οποία μαζί με την σταθερά χρήσιμη παρουσία του στα κοινά, τον έκαναν ιδιαίτερα αγαπητό στην κοινωνία του Ηρακλείου και καθιστούν την απώλειά του δυσαναπλήρωτη.

Συλλυπούμαι θερμώς την οικογένειά του”. 

Το Κίνημα Αλλαγής Ηρακλείου 

Το Κίνημα Αλλαγής Ηρακλείου εκφράζει τη θλίψη του για τον αδόκητο χαμό του πρώην βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Γιώργου Δεικτάκη.
Στην πολιτική του διαδρομή πορεύτηκε με ήθος και αγάπη για το Ηράκλειο και την Κρήτη, γι’ αυτό και είχε κερδίσει το σεβασμό όλων.
Στην οικογένειά του εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια.

Συλλυπητήριο μήνυμα Σωκράτη Βαρδάκη για την απώλεια του Γιώργου Δεικτάκη

Ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Βαρδάκης στο συλλυπητήριο μήνυμά του αναφέρει:

«Ο Γιώργος Δεικτάκης υπήρξε ένας άξιος αγωνιστής της ζωής. Η ενασχόλησή του με την πολιτική την οποία υπηρέτησε με εντιμότητα και ανιδιοτέλεια, παραμένει δείγμα γραφής για όλους. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του».

Η Ηράκλεια Πρωτοβουλία για τον χαμό του Γιώργου Δεικτάκη

Η Ηράκλεια Πρωτοβουλία εκφράζει τη θλίψη της για την αιφνίδια απώλεια του Γιώργου  Δεικτάκη. Ο Γιώργος Δεικτάκης υπηρέτησε την πολιτική ως βουλευτής και Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Κρήτης και τον αθλητισμό από πολλές θέσεις ευθύνης και προσφοράς. Διακρίθηκε για την ευγένεια, το ήθος και την ανιδιοτέλειά του. Εκφράζομε θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

Με βαθύτατη θλίψη πληροφορήθηκα τον θάνατο του εξαίρετου επιστήμονα, πολιτικού και οικογενειάρχη, Γιώργου Δεικτάκη.

Συλλυπητήρια δήλωση Χάρη Μαμουλάκη για τον Γιώργο Δεικτάκη

Ο Γιώργος Δεικτάκης ήταν πάντα δίπλα στον άνθρωπο. Απ’ όποια θέση κι αν υπηρέτησε τον τόπο μας ο Κρουσανιώτης γιατρός και πολιτικός, έδινε πάντα το μέγιστο των δυνατοτήτων του. Με εντιμότητα και χωρίς να λογαριάζει προσωπικό κόστος, είχε ως μόνο στόχο να προσφέρει και να φανεί χρήσιμος στην κοινωνία.

Στην οικογένεια και τους οικείους του, εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια.

Γιώργος Λογιάδης – Βουλευτή Ν. Ηρακλείου ΜέΡΑ25

Η ξαφνική είδηση της απώλειας του αγαπητού φίλου Γιώργου Δεικτάκη, βύθισε σε πένθος τους οικείους του, την τοπική κοινωνία και εμάς τους φίλους του. 
Ο Γιώργος Δεικτάκης υπήρξε σεμνός και συνεπής αγωνιστής της παράταξης του, προσφέροντας πολλά στο νομό του, ως βουλευτής Ηρακλείου και στην Κρήτη γενικότερα ως γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης.
Συλλυπούμαι προσωπικά την οικογένεια του.
Θα τον θυμόμαστε όλοι με σεβασμό και εκτίμηση.

Νίκος Ε. Ηγουμενίδης Βουλευτής Νομού Ηρακλείου

Ο Ηρακλειώτης πρώην βουλευτής Γιώργος Δεικτάκης υπήρξε ένας έντιμος άνθρωπος που στάθηκε με ιδιαίτερο ήθος και σεμνότητα στη δημόσια ζωή.

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook