Εντυπωσιακοί ελιγμοί του F16 που ''έσκισαν'' τον Χανιώτικο ουρανό 

​Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης για την επέτειο της ένωσης της Κρήτης με την Ελλάδα, αγκυροβολημένη μέσα στον ενετικό λιμένα Χανίων ήταν μια φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού, ενώ την ώρα της έπαρσης της σημαίας, "έσκισαν" τον χανιώτικο ουρανό μαχητικά αεροσκάφη της πολεμικής αεροπορίας.

Ακολουθησε διέλευση σχηματισμού αεροσκαφών F16 και πτήση επίδειξης demo flight από α/φ F-16 BLK 52+ πάνω από το χώρο της εκδήλωσης από τον ιπτάμενο Γιώργο Παπαδάκη που έχει πάνω από 1.500 ώρες πτήσης και ανήκει στην ομάδα «Ζεύς».

Ο Γιώργος Παπαδάκης,  ο Επισμηναγός Γιώργος Παπαδάκης, που σήμερα πραγματοποίησε την τελευταία του πτήση επίδειξης ως μέλος της ομάδας «Ζευς», «Κρήτη πατρίς του Μίνωα και του Βενιζέλου μάνα. Σαν σήμερα ενώθηκες με την μητέρα Ελλάδα. Χρόνια πολλά».

Την ίδια στιγμή ο Προκόπης Παυλόπουλος, μίλησε για το σπουδαίο έργο των πιλότων των F16, τονίζοντας ότι  ''ανά πάσα στιγμή αναδεικνύεστε άξιοι της πατρίδας, η υπέρμαχος στρατηγός να σας συνοδεύει στις πτήσεις σας και να χαλυβδώνει το φρόνημα σας". 

Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης, λέγοντας «η 1η Δεκεμβρίου είναι ημέρα ορόσημο. Ημέρα, μνήμης και τιμής».

 


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook