Προκλήθηκε πανικός εξαιτίας επιχείρησης της αστυνομίας για τη σύλληψη δύο υπόπτων
   
Εννέα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν ποδοπατήθηκαν κατά τη διάρκεια καταδίωξης κακοποιών από αστυνομικούς που προκάλεσε πανικό στο πλήθος που είχε πάει σε πάρτι στην πόλη Σαν Πάουλου, μετέδωσαν βραζιλιάνικα ΜΜΕ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Folha de S.Paulo, στο πάρτι, στο οποίο συμμετείχαν περίπου 5.000 άνθρωποι, επικράτησε χάος όταν αστυνομικοί προσπάθησαν να θέσουν υπό κράτηση δύο υπόπτους που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα στη φαβέλα Παραϊζόπολις.

Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Έμερσον Μασέρα είπε σε δημοσιογράφους ότι οι ύποπτοι άνοιξαν πυρ εναντίον αστυνομικών, διέφυγαν με τη μοτοσικλέτα κι αποπειράθηκαν να χαθούν μέσα στο πλήθος που είχε πάει στο πάρτι μουσικής φανκ στη φαβέλα. Αστυνομικοί έκαναν χρήση δακρυγόνων και πλαστικών σφαιρών για να διαλύσουν το πλήθος.

Πέραν των εννέα ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους, άλλοι επτά τραυματίστηκαν και νοσηλεύονται σε νοσοκομείο.

Μετά το πολύνεκρο επεισόδιο, στους δρόμους της συνοικίας Παραϊζόπολις έγινε διαδήλωση κατοίκων που απαίτησαν δικαιοσύνη, σύμφωνα με τον ειδησεογραφικό ιστότοπο G1.

Ο κυβερνήτης του Σαν Πάουλου Ζουάου Ντόρια δήλωσε πως διέταξε να διενεργηθεί διεξοδική έρευνα για να εξακριβωθούν οι συνθήκες του επεισοδίου, να κριθεί εάν οι ενέργειες της αστυνομίας ήταν νόμιμες και προσήκουσες και για να αποδοθούν ευθύνες εάν υπάρχουν.

Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε ότι επιχείρησαν 38 αστυνομικοί με 14 οχήματα για να τεθούν υπό κράτηση οι ύποπτοι, που κατηγορούνταν για διατάραξη κοινής ειρήνης.

Δεν έγινε καμία σύλληψη.
 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook