Ο μύθος της Ατλαντίδας αναβιώνει στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Ένα από τα καλύτερα ξενοδοχεία που μπορεί να μείνει κανείς στο Ντουμπάι, αν μπορεί να πληρώνει φυσικά για δωμάτιο τουλάχιστον 300 ευρώ τη βραδιά, είναι μια σωστή πόλη που την είπαν mega-resort.

Για το Atlantis, the Palm ο λόγος, που ξεχωρίζει μέσα στη μητρόπολη της Μέσης Ανατολής με τους θεόρατους ουρανοξύστες, τα τεράστια εμπορικά κέντρα και αυτή τη συστάδα των τεχνητών νησιών.

Εκεί που κάποτε ήταν ένα ψαροχώρι στην άκρη της ατέλειωτης αραβικής ερήμου, εκεί βρίσκεται σήμερα η «Πόλη του Θεού», όπως αποκαλούν χαρακτηριστικά το Ντουμπάι, μια όαση υπερβολής και πολυτέλειας.

Ακόμα κι εκεί όμως το Atlantis, the Palm διακρίνεται από μακριά με τα 1.539 δωμάτια, τις προεδρικές σουίτες και τις σουίτες του κάτω από το νερό.

Μιλάμε για ένα ξενοδοχείο που στοίχισε το 2008 κάπου 1,5 δισ. δολάρια και μπορεί να έλκει το όνομα και τις διαστάσεις του από το αδελφάκι του στις Μπαχάμες, η πολυτέλειά του ξεπερνά ωστόσο ό,τι έχει να προσφέρει η Καραϊβική. Ολόκληρη!

Οι ανέσεις και οι υπηρεσίες εδώ έχουν πάει σε άλλο επίπεδο, από το 42 στρεμμάτων θαλάσσιο πάρκο και το τεράστιο ενυδρείο με τα 65.000 είδη μέχρι το αδιανόητο εμπορικό κέντρο με όλες τις σχεδιαστικές φίρμες και τους οίκους μόδας και τόσα ακόμα.

Και βέβαια όλα εδώ φωνάζουν μεγαλειότητα και χλιδή, από τις ανακτορικές σουίτες που περνάνε την πολυτέλεια σε άλλα επίπεδα ως ακόμα και το… λόμπι του ξενοδοχείου που σε αφήνει με το στόμα ανοιχτό.

Εννοείται ότι ξεχωρίζουν οι Underwater Suites που έχουν για παράθυρα απόψεις του ενυδρείου. Όσο για τα γεύματα, τα μενού έχουν επιμεληθεί οι μεγαλύτεροι σεφ του κόσμου, μεταξύ των οποίων και ο Γκόρντον Ράμσεϊ.

Όλα αυτά βέβαια έχουν τιμή, μια τιμή που δεν είναι για τον καθένα…

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook