Απευθύνθηκε σε μαθητές και μαθήτριες της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των Νομών Χανίων και Ρεθύμνου. 

Η ΑΝΕΚ LINES και το Διεθνές Ινστιτούτο για την Κυβερνοασφάλεια (CSI INSTITUTE)  συνδιοργάνωσαν το πρωί στο Συνεδριακό Κέντρο  της ΑΝΕΚ τη δεύτερη Διαδραστική Ημερίδα με θέμα την “Ασφαλή Πλοήγηση στο Διαδίκτυο”.

Η ημερίδα, όπως και η πρώτη που έγινε στις 5 Νοεμβρίου απευθύνθηκε σε μαθητές και μαθήτριες της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των Νομών Χανίων και Ρεθύμνου που κατέκλυσαν την αίθουσα συνεδριάσεων της ΑΝΕΚ, επί της λεωφόρου Σούδας.

Βασικός εισηγητής της δράσης ήταν  ο Αντιστράτηγος εα ΕΛΑΣ και Πρόεδρος του CSI Institute  Μανώλης Σφακιανάκης, ο οποίος ενημέρωσε εκπαιδευτικούς και παιδιά, για την ορθή χρήση της τεχνολογίας, την ασφαλή πλοήγηση στο Internet, καθώς και για τη διαχείριση πιθανών διαδικτυακών απειλών. 

Μάλιστα στις δηλώσεις του στα ΜΜΕ προανήγγειλε νέες επιστημονικές μεθόδους καταπολέμησης του bullying.

Η δήλωση του Μανώλη Σφακιανάκη:

Σημαντική ήταν η συμβολή στην ημερίδα του διεθνώς διακεκριμένου αθλητή υπεραποστάσεων, Μάριου Γιαννάκου, που μίλησε για την καταπολέμηση του Διαδικτυακού Εθισμού και την προώθηση του αθλητικού ιδεώδους Ο ίδιος αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για τον τρόπο που άλλαξε τη ζωή του προς το καλύτερο.

Η δήλωση του Μάριου Γιαννακού:

Φαινόμενα όπως το cyberbullying, ο διαδικτυακός εθισμός και η εκδικητική πορνογραφία που το τελευταίο διάστημα παρουσιάζουν έξαρση αναλύθηκαν από την Κλινική Εγκληματολόγο και Διευθύντρια του CSI Institute, Kαλλιόπη Ιωάννου.

Η δήλωση της Κέλλυ Ιωάννου:

To παρών στην Ημερίδα έδωσαν ο Δήμαρχος Πλατανιά Γιάννης Μαλανδράκη και ο ΓΓ του Δήμου Χανίων Γιώργιος Φραγκιαδάκης, ενώ την εκδήλωση χαιρέτισε ο Πρόεδρος της ΑΝΕΚ LINES Γιώργος Κατσανέβακης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook