Οι γονείς του σχολείου βρέθηκαν στην συνεδρίαση του δημοτικού σχολείου και ζήτησαν να δοθεί λύση – Ο δήμαρχος Χανίων δεσμεύτηκε ότι σε ενάμιση μήνα θα σταλεί άτομο στο σχολείο 

Ο Μάνθος Νικολακάκης, εκ μέρους του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του 11ου δημοτικού σχολείου τόνισε ότι η καθαρίστρια του σχολείου αποχώρησε καθώς αντιμετωπίζει θέματα υγείας, ενώ την καθαριότητα ανέλαβαν γονείς και εκπαιδευτικοί. Αυτό που ζήτησαν με βάση το ψήφισμα τους οι γονείς, από τον σύλλογο γονεών και κηδεμόνων του σχολείου, είναι να βρεθεί μία μόνιμη και σταθερή θέση τους.

Ο Αντίδημαρχος Παιδείας, Αντώνης Βαρδάκης, ανέφερε από την πλευρά του ότι έχει προκηρυχθεί θέση για καθαριότητα για το συγκεκριμένο σχολείο, από τον φορέα που είναι αρμόδιος για την καθαριότητα.

“Η καθαρίστρια ανέλαβε τα καθήκοντα της στο σχολείο ωστόσο το πρόβλημα δεν λύθηκε καθώς εκείνη εργάζεται μετά τη 1 το μεσημέρι, δηλαδή εργάζεται με σύμβαση έργου, οπότε η πρωινή ζώνη μένει ακάλυπτη. Αυτό το πρόβλημα υπάρχει σε αρκετά σχολεία της Ελλάδας, καθώς όταν συνταξιοδοτούνται κάποιες καθαρίστριες, αναλαμβάνουν καινούριες με νέες συμβάσεις εργασίας. Οι σχολικές επιτροπές, δεν μπορούν να βρουν μία λύση καθώς δεν υπάρχει κοινωφελής εργασία για να καλύψει το θέμα αυτό, το μόνο που γίνεται καθώς αφορά το υπουργείο παιδείας, είναι να κατατεθεί ένα ψήφισμα από το δημοτικό συμβούλιο”. 

Ο Γρηγόρης Αρχοντάκης ανέφερε από την πλευρά του ότι πρέπει να βρεθεί μία άτυπη λύση από τον δήμο Χανίων, καθώς το πρόβλημα είναι μεγάλο. “Αν ο δήμος είναι σε θέση να χρηματοδοτήσει αυτό το κενό, να γίνει συνεννόηση ώστε να γίνει τροποποίηση με το ελεγκτικό συνέδριο και να δοθούν επιπλέον χρήματα στην εργολαβία καθαριότητας, ώστε να αναλάβει το σχολείο”. 

Ο Μπάμπης Λουτσέτης, τόνισε ότι το θέμα θα πρέπει να συζητηθεί επίσημα στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο, έχοντας μία λίστα με τα σχολεία στα οποία υπάρχει πρόβλημα με την καθαριότητα. Ο Γιάννης Σαρρής, υπογράμμισε ότι θα πρέπει να γίνουν πιέσεις για να δοθεί άμεσα λύση. Ο Σεραφείμ Ρίζος, μίλησε για πρακτικό πρόβλημα που θα αναγκάσει στο τέλος τους γονείς να πληρώνουν από τα δικά τους χρήματα την καθαρίστρια καθώς δεν δίνεται λύση από τον δήμο Χανίων. 

Ο δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, ανέφερε ότι δεν θα πρέπει να προτείνονται λύσεις παράνομες ή λύσεις οι οποίες δεν πρόκεται να λειτουργήσουν. “Ας μην λαικίζουμε σε τέτοια θέματα, τα οποία είναι ευαίσθητα. Ο δήμος θα πρέπει να έχει το δικαίωμα να δίνει παράταση σε συμβάσεις όταν δημιουργούνται τέτοια θέματα”. 

Ο Τάσος Βάμβουκας, με την σειρά του, τόνισε ότι δεν θα πρέπει να παρανομήσουμε, αλλά να ζητήσουμε μέσα από το ψήφισμα μας, να προσληφθούν νέες καθαρίστριες και ο δήμος Χανίων να έχει το δικαίωμα να κάνει συμπληρωματικές προσλήψεις ώστε να καλυφθούν τα κενά. 

“Αυτό το θέμα είχε αναδειχθεί από τον κύριο Λειψάκη, στο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο, με δεδομένο ότι ήδη είχε ληφθεί υπόψιν του δήμου θα έπρεπε να έχει μελετηθεί ώστε να βρεθεί μία λύση. Να μην κάνουμε κριτική σε προτάσεις που γίνονται από συναδέλφους, όταν θέλει η διοίκηση υπάρχουν τρόποι. Θέλουμε να εκφράσουμε την αναγκαιότητα να βρεθεί λύση, καθώς είναι θέματα υγείας που αφορούν τα παιδιά”, ανέφερε ο Άρης Παπαδογιάννης. 

Ο κ. Πρωτοπαπαδάκης πρότεινε, η σχολική επιτροπή να ζητήσει να επισκεφθεί το σχολείο το Υγειονομικό και αν ο Εισαγγελέας εφαρμόσει το ‘εντέλεσθαι” τότε αυτή η απόφαση θα ξεπεράσει κάθε νομοθεσία και θα λυθεί άμεσα το θέμα. 

Ο δήμαρχος Χανίων, δεσμεύτηκε ότι σε ενάμισή μήνα θα λυθεί το θέμα, μέσω του προγράμματος κινητικότητας, στο οποίο θα προσληφθούν τρία άτομα και το ένα θα τοποθετηθεί στο συγκεκριμένο σχολείο ώστε να καλυφθεί το κενό. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook