Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βορειοελλαδιτών Χανίων “Ορφέας” προσκαλεί τους πολίτες να γνωρίσουν τόσο τους ίδιους όσο και το συγκεκριμένο έθιμο υπό τους ήχους μακεδονικής και θρακικής μουσικής!

Στο πλαίσιο της συνεχούς προσπάθειας για την ανεύρεση, συγκέντρωση, επεξεργασία, διαιώνιση και κυρίως την ανάδειξη των λαογραφικών, ιστορικών, πολιτιστικών στοιχείων της βορείου Ελλάδος ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βορειοελλαδιτών Χανίων “Ορφέας”, αναβιώνει το έθιμο της «Βαρβάρας».

Συγκεκριμένα την ημέρα της εορτής της Αγίας Βαρβάρας, την Τετάρτη 04-12-2018 και ώρα 18:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Παραρτήματος Προστασίας Παιδιών και Νέων Χανίων (Αποκορώνου 166 & Μαλαθύρου 1) τα μέλη του συλλόγου εξηγούν, παρασκευάζουν και προσφέρουν το υπέροχο γλύκισμα το οποίο παραμονές της γιορτής, έχει την τιμητική του στη Θράκη και μοσχομυρίζουν οι γειτονιές κανέλα και ταχίνι!

Για το λόγο αυτό ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βορειοελλαδιτών Χανίων “Ορφέας” προσκαλεί τους πολίτες να γνωρίσουν τόσο τους ίδιους όσο και το συγκεκριμένο έθιμο υπό τους ήχους μακεδονικής και θρακικής μουσικής!

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook