Π. Σημανδηράκης: “Το κτίριο που έχει καταλάβει η Rosa Nera θα πρέπει να παραχωρηθεί στον ιδιοκτήτη του”

Ο Γιάννης Σαρρής έθεσε επί τάπητος το θέμα της Motor oil, καθώς και την προθεσμία που έχει η Rosa Nera, ώστε να εγκαταλείψει το κτήριο ”Παπαδόπετρου” που βάσει της υπουργικής απόφασης εντός δεκαπέντε ημερών όλα τα δημόσια κτήρια που έχουντελούν υπό κατάληψη, θα πρέπει να εκκενωθούν. 

Σε σχέση με την επένδυση της Motor oil στην Σούδα, ο δήμαρχος Χανίων, τόνισε ότι “μας κάλεσαν οι εκπρόσωποι και μας παρουσίασαν την προταση τους και σε επόμενο συμβούλιο θα φέρουμε την πρόταση αυτή, ώστε να είναι εις γνώσην του σώματος, καθώς έχει λάβει την έγκριση της ΡΑΕ για την διαδικασία παραγωγής και από ό,τι φαίνεται υπάρχει πρόθεση από τον συγκεκριμένο επενδυτή να προχωρήσει το έργο. Θα μπει σε επόμενο συμβούλιο στα πλαίσια ενημέρωσης και θα δούμε αν υπάρξει κάποια πρόταση από το σώμα. Είναι μία επένδυση που αφορά τόσο την περιοχή της Σούδας όσο και τα Μεγάλα Χωράφια. 

“Το δεύτερο κομμάτι που σχετίζεται με την αξιοποίηση του κτίσματους του πολυτεχνείου Κρήτης και την κατάληψη του χώρου από την Rosa Nera, αλλά και για κάθε αντίστοιχη περίπτωση, δεν θα πρέπει να επιτρέπεται κάτι τέτοιο. Είναι στην δικαιοδοσία κάθε ιδρύματος στα πλαίσια του νόμου, για το πώς θα διαχειριστεί την περιουσία του. Είναι πολύ επικίνδυνο ένα θεσμικό όργανο να μπορεί να αμφισβητεί κάτι τέτοιο. 

Σχετικά με την χρήση του κτηρίου, ο κ. Σημανδηράκης, τόνισε ότι ο ιδιώτης ήδη καταβάλει το μίσθωμα και θα έπρεπε να έχει γίνει συήτηση στο δημοτικό συμβούλιο, όταν το θέμα ήταν ανοιχτό, καθώς τώρα η σύμβαση παραχώρησης είναι σε ισχύ. Εμείς μπορούμε να κάνουμε μία διαβούλευση όμως η σύμβαση είναι σε εξέλιξη και έχει ορίζοντα 25ετίας και το δημοτικό συμβούλιο τι θα μπορούσε να αποφασίσει και να αλλάξει αφού η απόφαση είναι δεσμευτική; Θα είχε ψίγμα λαικισμού αν έλεγα ότι μπορούμε να ανατρέψουμε αυτή την κατάσταση. Οφείλουμε να σεβαστούμε τις αποφάσεις που έχουν λάβει τα συλλογικά όργανα του Πολυτεχνείου αναφορικά με την συγκεκριμένη σύμβαση”.  

Ο Γιώργος Γεωργακάκης, ανέφερε, ότι το θέμα των καυσίμων που αφορά στην Σούδα, είναι ένα μείζον θέμα για την τοπική κοινωνία, καθώς σχετίζεται με την κρουαζιέρα, με την ασφάλεια των πολιτών αλλά και με την μαρίνα της Σούδας. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook