Εκδήλωση με θέμα: “Χιλή – Εκουαδόρ – Βολιβία – Κολομβία Οι εξεγέρσεις ανοίγουν δρόμους” και προβολή της ταινίας “Ακόμη και τη Βροχή, πραγματοποιεί η Πρωτοβουλία Αντίστασης στα Χανιά την Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου στις 19.00 στο Εργατικό Κέντρο Χανίων.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας Αντίστασης:

Οι εξεγέρσεις των λαών ενάντια στην εκμετάλλευση και την καταπίεση, παρότι συναντούν την ανοικτή φασιστική τρομοκρατία των αμερικανοστήριχτων αντιδραστικών καθεστώτων, εξαπλώθηκαν ήδη σε μια σειρά χώρες της Λατινικής Αμερικής Σε μια σειρά άλλες χώρες, ακόμη και σε ισχυρά ιμπεριαλιστικά κέντρα (ΗΠΑ-Γαλλία), οι λαοί αντιστέκονται στην ένταση της εκμετάλλευσης που επιδιώκει το σύστημα στη βάση των συσχετισμών που έχει καταφέρει σε βάρος της εργατικής τάξης και των λαών. 

Αξιοποιώντας αυτούς τους συσχετισμούς το σύστημα προσπαθεί ν’ απαντήσει την αθεράπευτη κρίση του κάνοντάς την ευκαιρία για νέα κύματα επίθεσης στον κόσμο της δουλειάς.

Αυτή είναι η βασική αιτία των ξεσηκωμών, ανεξάρτητα από τις αφορμές που κάνουν να ξεχειλίσει το ποτήρι της οργής των λαών. Ιδιαίτερα στη Λατινική Αμερική οι εξεγέρσεις ανοίγουν δρόμους ελπίδας με βάση την αποστροφή των λαών στην εκμετάλλευση, το φασισμό και τον ιμπεριαλισμό, των ΗΠΑ κυρίως, που λεηλατεί χώρες και λαϊκά δικαιώματα εδώ και δεκαετίες. Οι αρνητικοί συσχετισμοί είναι δοσμένο ότι αποτυπώνονται με μια σειρά εκφράσεις στην πάλη των λαών, μα μόνο μέσα απ’ αυτή την πάλη μπορεί ν’ ανοίξουν δρόμους για την ανατροπή τους και νέοι κύκλοι ελπίδας για τη ζωή και το μέλλον των κολασμένων της γης…

Οι κολασμένοι στη Λατινική Αμερική αποδείχνουν περίτρανα πως οι αγώνες των λαών για το δίκιο είναι παντοτινοί! Αποδείχνουν για άλλη μια φορά πως η ιστορία δε τελείωσε και πως οι λαοί μέσα από την πάλη τους αναζητούν ξανά και ξανά δρόμους απελευθέρωσης.

Το ελπιδοφόρο μέτωπο πάλης που διαμορφώνουν με αγώνα και αίμα οι λαοί της Λατινικής Αμερικής δε κάμπτεται με τη βάναυση κρατική καταστολή. Διδάσκουν ήδη το λαό μας, πως μπορεί και πρέπει να ξαναβρεί το κουράγιο ξεπερνώντας αυταπάτες για εύκολες λύσεις που του κόστισαν, και τότε «η τρομοκρατία δε θα περάσει του λαού η πάλη θα τη σπάσει». Τα συνθήματα του αγώνα και ο ίδιος ο αγώνας ενάντια στην καπιταλιστική – ιμπεριαλιστική βαρβαρότητα που επελαύνει είναι κοινά για όλους τους λαούς.

Σ’ αυτόν τον αγώνα των λαών αναμετριέται και η αριστερά της εποχής μας με τον εαυτό της για το αν θα καταφέρει να τον μπολιάσει με επαναστατική προοπτική κάνοντας ξανά ελκτικά αληθινά σοσιαλιστικά οράματα και ιδεώδη. Τέτοια που δεν θα πατάνε σε «ρεαλιστικούς» συμβιβασμούς με την αστική τάξη και σε αλλαγές ιμπεριαλιστή προστάτη, αλλά θα εμπνέουν και θα εμπνέονται από την πάλη των μαζών και την ανάγκη τους για πλέρια κοινωνική απελευθέρωση.

Τέτοιας λογής υπηρέτηση χρειάζονται οι αγώνες λαού και νεολαίας και στον τόπο μας για να συγκροτηθούν ξανά όλα τα μέτωπα της λαϊκής πάλης ενάντια στο σύστημα της εξάρτησης και της εκμετάλλευσης.

Οι λαοί της Λατινικής Αμερικής δεν είναι μόνοι. Είμαστε μαζί τους ενάντια στην επίθεση του κεφαλαίου που εξελίσσεται σε πλανητική κλίμακα. Ενάντια στην κρατική καταστολή και τη φασιστικοποίηση που συνοδεύει την επέλαση της καπιταλιστικής ιμπεριαλιστικής βαρβαρότητας.

Ενάντια στις βάσεις του θανάτου που σημαδεύουν λαούς, σκορπώντας θάνατο, καταστροφή και καραβάνια προσφυγιάς, την ίδια ώρα που μπλέκουν επικίνδυνα το λαό μας στα πολεμικά σχέδια των ΗΠΑ- ΝΑΤΟ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook