Τέσσερα χρόνια και η καθίζηση καλά κρατεί ενώ ο δήμος Χανίων δεν γνώριζε ότι είναι αρμόδιος για το συγκεκριμένο έργο

Ο δήμος Χανίων και οι τεχνικές υπηρεσίες, έχουν την ευθύνη για τον παράπλευρο δρόμο και τον κόμβο του Γαλατά, συνεπώς και για τα έργα στα συγκεκριμένα σημεία. 

Αυτή την ενημέρωση είχε ο τοπικός σύμβουλος Μουρνιών, Νίκος Μουδάκης, από την Περιφέρεια Κρήτης, έπειτα από αίτημα που απέστειλε. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο δήμος Χανίων, όπως αναφέρει στην ανάρτηση του ο κ. Μουδάκης, είχε παραπέμψει τον ίδιο στην Περιφέρεια Κρήτης, καθώς, είχε δηλώσει ότι δεν είναι στην δικαιοδοσία του το συγκεκριμένο κομμάτι.

Ωστόσο, ο Νίκος Μουδάκης, προς έπληξη του, μετά το αίτημα που κατέθεσε στην Περιφέρεια Κρήτης, ενημερώθηκε ότι ο δήμος και οι τεχνικές υπηρεσίες είναι αρμόδιες για αυτό το τμήμα του Γαλατά, καθώς η παράπλευρη αυτή οδός, δεν έχει κατασκευαστεί  με εγκεκριμένη τεχνική μελέτη και δεν συνδέεται με την κύρια οδό μέσω εγκεκριμένων κόμβων. 

Η καθίζηση στη γέφυρα του Γαλατά, υπάρχει εδώ και τέσσερα χρόνια και κανείς δεν έχει παρέμβει ώστε να γίνουν έργα στο επικίνδυνο αυτό σημείο. 

Το flashnews.gr, είχε γράψει σχόλιο τον Νοέμβριο του 2019, για την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή, τονίζοντας ότι το Δεκέμβριο του 2015 αναγνώστης είχε αποστείλει φωτογραφίες, τονίζοντας την επικινδυνότητα στο συγκεκριμένο σημείο ενώ εν έτει 2019 τίποτα δεν έχει αλλάξει. 

2016

2019

Η απάντηση της Περιφέρειας Κρήτης 

Τι έγραψε ο Νίκος Μουδάκης στο προσωπικό του προφίλ στο facebook:

"Η απάντηση της Περιφέρειας που έχω στείλει αίτημα και αφορά για τη καθίζηση στο Καλαμάκι ! Τελικά ούτε σε αυτούς ανήκουν αλλά στο Δήμο Χανίων ! ! Και εφόσον ανήκει στο Δήμο Χανίων γιατί αδράνεια εδώ και περίπου 3-4 χρόνια ; ;

Κάπου εδώ θα τρελαθώ ! Τι και αν είναι παράδρομος του ΒΟΑΚ !
Έχω στείλει αιτήματα και πάλι στο παράδρομο του ΒΟΑΚ ότι χρειάζονται κλαδέματα και καθαρισμούς. Ο Δήμος μου απάντησε δεν ανήκουν η αρμοδιότητα τους αλλά στη Περιφέρεια Κρήτης ! Επισημαίνω ότι δεν μου έχουν απαντήσει η Π.Κ. για την ανταπόκριση τους ! ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΠΡΑΜΑ ;; Άντε να ψάχνουμε το κάθε πράμα την αρμοδιότητα τους".