Έκτακτη γενική συνέλευση μετόχων, παραμονές Χριστουγέννων, στις 23 Δεκεμβρίου 2019, με βασικό θέμα ημερήσιας διάταξης την έγκριση της συμφωνίας εξυγίανσης με νέο στρατηγικό εταίρο συγκαλεί η διοίκηση της Creta Farms.

H Έκτακτη Γ.Σ.  θα κληθεί να παράσχει εξουσιοδότηση στον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας να υπογράψει τη σχετική συμφωνία και να την καταθέσει στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Ρεθύμνου.

Οι πληροφορίες συγκλίνουν ότι οι πιστώτριες τράπεζες φαίνεται να επιλέγουν την Impal Invest BV του Δημήτρη Βιτζηλαίου ως αγοραστή των μετοχών της Creta Farms. Η Impala Invest BV είναι Ολλανδική Επενδυτική εταιρεία που δραστηριοποιείται στον χώρο των τροφίμων μέσω της Bella Bulgaria στην γειτονική χώρα.

Στο παρελθόν η Impala Invest BV είχε προσπαθήσει να συνεργαστεί με την Chipita του Σπύρου Θεοδωρόπουλου στην προσπάθεια απόκτησης της άλλης μεγάλης αλλαντοβιομηχανίας της χώρας, της ΝΙΚΑΣ αλλά τελικά διαφώνησαν λίγο πριν την ολοκλήρωση της συμφωνίας.

Επίσης η Impala Invest BV είχε προσπαθήσει να εξαγοράσει την αλλαντοβιομηχανία ΒΙΚΗ – η οποία τελικά πτώχευσε- ενώ τελικά απέκτησε τη «Λακωνική Τροφίμων» και το 70% της «Σερραϊκής – Θρακικής Αλλαντοβιομηχανίας Α.Ε.» (ΧΑΡΙΝΟ Α.Ε.). Στη Βουλγαρία η Impala Invest δραστηριοποιείται μέσω της βιομηχανίας τροφίμων Bella Bulgaria, η οποία έχει ως κύριο αντικείμενο την παραγωγή αλλαντικών.

Επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται τις επόμενες ημέρες, αφού προηγηθεί η έγκριση της σχετικής πρότασης από τις αρμόδιες επιτροπές των τραπεζών, οι οποίες πρόκειται να συνεδριάσουν γι’ αυτό τον σκοπό την ερχόμενη Παρασκευή.

Τα προβλήματα της Creta Farms φυσικά δεν λύνονται αυτομάτως. Εκκρεμεί η διεκδίκηση των 11,6 εκατ. Ευρώ από τον ένα πρώην μεγαλομέτοχο Κωνσταντίνο Δομαζάκη καθώς και η έγκριση των οικονομικών καταστάσεων της εταιρείας από τη γενική συνέλευση των μετόχων καθώς η νομιμότητα της προηγούμενης γ.σ. αμφισβητείται.

Εκτός από την Impala Invest BV , δεσμευτική προσφορά για την Creta Farms είχε καταθέσει και το επενδυτικό όχημα (fund) ρωσικών συμφερόντων Lime Capital που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα μέσω της γαλακτοβιομηχανίας «Δωδώνη».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook