Με επίκαιρη ερώτηση προς το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, ο Βασίλης Κεγκέρογλου ζητά μέτρα στήριξης των οικογενειών ανάλογα με τον αριθμό των παιδιών, χωρίς αποκλεισμούς.

Αναλυτικά το κείμενο της επίκαιρης ερώτησης έχει ως εξής:

«Η στήριξη των πολυμελών οικογενειών είναι αναγκαία προκειμένου να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη πρόσβαση τους στα κοινωνικά αγαθά αλλά αποτελεί και προϋπόθεση για την αντιμετώπιση της δυσμενούς εξέλιξης των δημογραφικών δεικτών στη χώρα μας.

Η κυβέρνηση της ΝΔ, ενώ στα λόγια διατείνεται ότι αποδέχεται τα παραπάνω, στη πράξη δεν έχει προχωρήσει σε ουσιαστικές πρωτοβουλίες και αποφάσεις.

Αντίθετα, σύμφωνα με ανακοινώσεις του ίδιου του Π/Θ, αποκλείονται από κάποια μέτρα στήριξης ορισμένες κατηγορίες, όπως π.χ οι τρίτεκνοι τόσο από το κοινωνικό μέρισμα όσο και από την πρόσθετη άδεια από την εργασία.

Επειδή το δημογραφικό πρόβλημα δεν αντιμετωπίζεται με αποσπασματικές κινήσεις και επιμέρους μέτρα.

Επειδή η στήριξη των οικογενειών πρέπει να παρέχεται χωρίς αριθμητικούς περιορισμούς και πρέπει να είναι ανάλογη με τον αριθμό των παιδιών και επιπρόσθετη για κάθε επιπλέον παιδί.

Ερωτάσθε κε Υπουργέ:

-Προτίθεστε να καταθέσετε ολοκληρωμένο σχέδιο για την αντιμετώπιση του δημογραφικού, χωρίς αποκλεισμό καμίας κατηγορίας οικογενειών με παιδιά;
-Προτίθεστε να δώσετε στις οικογένειες στήριξη ανάλογη με τον αριθμό των παιδιών και η στήριξη αυτή να είναι επιπρόσθετη για κάθε επιπλέον παιδί και με ποια συγκεκριμένα μέτρα;».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook