Κλείνουν τα ΕΠΑΛ και Γενικό Λύκειο Κισάμου λόγω ακαταλληλότητας του κτιρίου.

Με απόφαση του Δημάρχου Κισάμου Γιώργου Μυλωνάκη, κλείνουν -τουλάχιστον- για αύριο τα Γενικό Λύκειο και ΕΠΑΛ Κισάμου, λόγω ακαταλληλότητας του κτιρίου  μετά και την έκθεση μετασεισμικής αυτοψίας. Αυτή πραγματοποιήθηκε από εταιρεία που ασχολείται με τις κτιριακές υποδομές, τις Κτιριακές Υποδομές Α.Ε..

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Flashnews.gr, o Δήμαρχος Κισάμου ήρθε σε επικοινωνία με τον προϊστάμενο της Β’ βάθμιας εκπαίδευσης Στέλιο Ζερβάκη όπου του  ανακοίνωσε το “λουκέτο” που μπαίνει στα συγκεκριμένα σχολεία.

Ωστόσο επέιδή τίθεται ζήτημα με τις χαμένες σχολικές ώρες των μαθητών που θα προκύψουν, την Τετάρτη (4/12) το πρωί θα υπάρξει συνάντηση στα γραφεία της Β’ βάθμιας, Δημάρχου, διευθυντών και του προϊστάμενου της Β’ βάθμιας για να δοθεί λύση, προσωρινή ή μόνιμη, στο πρόβλημα που προκύπτει.

Ο Δήμος Κισσάμου μάλιστα εξέδωσε ανακοίνωση επί του θέματος: 

Ο Δήμαρχος Κισσάμου Γιώργος Μυλωνάκης, σύμφωνα με την υπ’ αρ. 1134/3.12.2019 απόφασή του, αποφάσισε την προσωρινή διακοπή λειτουργίας του σχολικού συγκροτήματος του Γενικού Λυκείου – ΕΠΑΛ Κισσάμου,  από αύριο 4/12/2019, λόγω ακαταλληλότητας του κτιρίου  μετά και την έκθεση μετασεισμικής αυτοψίας  που πραγματοποιήθηκε από κλιμάκιο της Υπηρεσίας  Κτιριακές Υποδομές Α.Ε. στο εν λόγω σχολικό κτίριο στις 29.11.2019.

Το ζήτημα της λειτουργίας και της στέγασης σε άλλο κτίριο των ανωτέρω σχολείων, θα ρυθμιστεί από την Διεύθυνση της Β/θμιας Εκπαίδευσης Νομού Χανίων.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook