Συζητήθηκαν προβλήματα που “καίνε”.

Το κοινοτικό συμβούλιο της Αγίας Μαρίνας, στο οποίος έλαβε μέρος και ο Δήμαρχος Χανίων Παν. Σημανδηράκης, συνεδρίασε στο πρώην δημαρχείο Νεας Κυδωνίας. Παρών ήταν ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Τάσος Αλόγλου, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Τσουπάκης Μιχάλης και η Αντιδήμαρχος Ελένη Ζερβουδάκη Αντιδήμαρχος Πρόνοιας και Κοινωνικής πολιτικής, αρμόδια για το δημοτικό διαμέρισμα Νεας Κυδωνίας. Επίσης ο πρόεδρος της κοινότητας Άρης Σοΐλεντακης και τα μέλη του τοπικού συμβουλίου.

Στο συμβούλιο συζητήθηκαν πολλά διαφορετικά θέματα που απασχολούν τους κατοίκους της περιοχής όπως είναι η προσθήκη αιθουσών στο σχολείο, η κατασκευή Παιδικής χαράς και η εύρεση του οικοπέδου, η επισκευή και καλυτέρευση των δρόμων απο λακκούβες και η διαγράμμιση τους, οι μονοδρομήσεις και η κατασκευή πεζοδρομίων όπου δεν υπάρχουν σε κάποια σημεία, ο φωτισμός και πάρα πολλά άλλα. Εξάλλου, το τοπικό συμβούλιο έχει ανοιχτό το κοινοτικό γραφείο για τους Δημότες, κάθε Δευτέρα Τετάρτη Παρασκευή 10:00 με 12:00 για την καταγραφή των αναγκών των δημοτών.

Επίσης συζητήθηκε το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων καθώς στην περιοχή απομακρύνθηκαν όλοι οι κάδοι απο τους κεντρικούς δρόμους, ώστε να υπάρξει μια καλύτερη εικόνα για τους Δημότες αλλά και για τους Τουρίστες.

Ένα άλλο πολύ μεγάλο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί ειναι το θέμα της Διαβρώσης της παραλίας της Αγίας Μαρίνας στα σύνορα με τον Πλατανιά  που έχει ολοκληρωθεί έρευνα – προϋπολογισμού 380.000 ευρώ που εκπόνησε το Ινστιτούτο Ωκεανολογίας του ΕΛΚΕΘΕ και παραδόθηκε στη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Χανίων το 2016. Θέμα που ανέδειξε πρόσφατα το flashnews.gr. 

Συζητήθηκε και το θέμα της οδού “Ιωάννης Καποδίστριας” η λεγόμενη “Χαντακας”. Ο δρόμος αυτός ανήκει στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και πρέπει να βρεθεί άμεσα λύση και να μεταφερθεί στην Δημοτική περιουσία του Δήμου ώστε να γίνει ένα έργο πνοής και ανάπτυξης του τόπου. 

Επίσης συζητήθηκε και το θέμα του οικοπέδου στο πρωήν “νταμάρι” της Αγίας Μαρίνας για το πώς πρέπει να περάσει στην περιουσία του Δήμου μας και να αποκατασταθει. Οπως και να παραμείνει ακάλυπτο κάποιο  μέρος του οικοπεδου ώστε  να υπάρξει στο μέλλον γιατί όχι και ανοιχτό Θέατρο ή και γήπεδο αφού ο χώρος είναι τόσο μεγάλος που μπορεί να γίνουν πολλά.  Τις επόμενες μέρες το τοπικό συμβούλιο της κοινότητας θα έχει συναντήσεις με το Λιμενικό Ταμείο , με τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων και τους συμβούλους του.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook