Το έγγραφο της ΚΤΥΠ Α.Ε. που έκρινε ακατάλληλα 7 σχολικά κτήρια στην Κίσαμο.

Αργά το μεσημέρι έφτασε στον Δήμο Κισάμου το επίσημο έγγραφο των Κτηριακών Υποδομών Α.Ε που αναφέρεται στην ακαταλληλότητα των σχολείων (ΕΠΑΛ και ΓΕΛ Κισάμου), μετά και τον προχτεσινό σεισμό και που οδήγησε τον Δήμο Κισάμου να τα κλείσει για αύριο Τετάρτη.

Τα 7 κτήρια των Λυκείων έχουν κριθεί και τα 7 ακατάλληλα με βαθμό Γ (4 κτήρια), Δ (2 κτήρια) και ένα με Γ/Δ. Εκτεταμένες και βαριές βλάβες αναφέρει το σκεπτικό των μηχανικών της ΚΤΥΠ Α.Ε που το παραπέμπει και σε δευτεροβάθμιο έλεγχο.

Πιο συγκεκριμένα βαθμό Δ πήραν, που σημαίνει ότι υπάρχουν βαριές ζημιές (χιαστί ρηγματώσεις), τα κτήρια 2-5-7 οπού το 2 είναι τα αποδυτήρια το 5 τα εργαστήρια και 7 όλο το Γενικό Λύκειο που είναι διώροφο.

Δείτε το πόρισμα της ΚΤΥΠ Α.Ε.:

Η πολιτικός μηχανικός που έκανε την αυτοψία και σύνταξε την έκθεση αναφέρει:
“Το κτήριο δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ώσπου να επισκευαστεί και προτείνει να γίνουν άμεσες ενέργειες για την απομάκρυνση των μαθητών καθώς το κτήριο παρουσιάζει τρωτότητα σε μελλοντική σεισμική δόνηση”.

Υπενθυμίζεται ότι αργά το απόγευμα παρενέβη επί του θέματος ο Υφυπουρός Παιδείας Βασίλης Διγαλάκης και, εκτός των άλλων, προγραμματίζεται σύσκεψη στο υπουργείο Παιδείας την Πέμπτη για να δοθεί λύση στο ζήτημα.

Με πληροφορίες και φωτογραφία από το: sadentrepesai.blogspot.com

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook