"Ας μην βιάζονται να αναρτούν στο facebook αναλήθειες και ανακρίβειες εις ότι αφορά τις προθέσεις και την στάση της Μητροπόλεως".

Ένα οικόπεδο της Μητροπόλεως αλλά και όποια κτήρια μπορεί να χρειαστούν, για την προσωρινή στέγαση του Λυκείου και τυ ΕΠΑΛ Κισάμου, γνωστοποίησε ότι μπορεί να παραχωρήσει η Ι.Μ. Κισάμου και Σελίνου.

Στην ίδια ανακοίνωση αφήνει αιχμές σε όσους σχολίασαν σε Μέσο κοινωνικής δικτύωσης, τις προθέσεις της Μητροπόλεως, αναφορικά με τα σεισμόπληκτα κτήρια.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Κισάμου και Σελίνου ανακοινώνεται ότι κατόπιν της προσωρινής διακοπής λειτουργίας του Σχολικού συγκροτήματος του Γενικού Ενιαίου Λυκείου και του ΕΠΑΛ Κισάμου που αποφασίστηκε από την Δημοτική Αρχή Κισάμου, λόγω ακαταλληλότητας των κτιρίων σύμφωνα με την έκθεση αυτοψίας που πραγματοποίησε κλιμάκιο από τις εντεταλμένες  Υπηρεσίες Κτιριακές Υποδομές Α.Ε., ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος επικοινώνησε άμεσα, όχι τηλεφωνικά αλλά δια ζώσης,  με τον Δήμαρχο Κισάμου κ. Γεώργιο Μυλωνάκη, με τον οποίο και συναντήθηκε, δύο φορές μάλιστα σε διάστημα λιγότερο των 12 ωρών, συζητώντας το μείζονος σημασίας  για την μαθητιώσα νεολαία, τις οικογένειες τους, την εκπαιδευτική κοινότητα και τον τόπο αυτό θέμα.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Αμφιλόχιος δήλωσε εξ΄ αρχής αλληλέγγυος και συμπαραστάτης εις την εξεύρεση της πιο ασφαλούς και κατάλληλης  λύσης, θέτοντας εις την διάθεση της Δημοτικής Αρχής τόσο το οικόπεδο που η Μητρόπολις διαθέτει παραπλεύρως του Αστυνομικού Τμήματος Κισάμου, σε περίπτωση που προκριθεί η λύσις των λυόμενων κατασκευών, ως επίσης και τις όποιες κτιριακές εγκαταστάσεις της Μητροπόλεως, εφόσον θα μπορούσαν να καλύψουν την ανάγκη αυτή.

Η Μητρόπολις Κισάμου και Σελίνου, διαχρονικά εμπράκτως, έχει αποδείξει και συνεχίζει να αποδεικνύει την ευαισθησία, αγωνία και μέριμνα Της, αγκαλιάζοντας όλο τον κόσμο χωρίς διακρίσεις και προτιμήσεις, τόσο τους εμπερίστατους και αναγκεμένους συνανθρώπους μας, οι οποίοι κατά εκατοντάδες περιθάλπονται καθημερινά μέσα από τις ποικίλες δράσεις και δομές του Αννουσάκειου Θεραπευτηρίου Της, όσο και την νεολαία του τόπου, μέσα από τις πρωτοπόρες δράσεις, δομές  και πρωτοβουλίες του Τσατσαρωνάκειου Πολιτιστικού Πολυκέντρου Της, εις το οποίο την φετινή χρονιά δραστηριοποιούνται 430 παιδιά, νέοι, έφηβοι και ενήλικες, αναπτύσσοντας δημιουργικά τις δεξιότητες τους και αξιοποιώντας ευκαιρίες στην μάθηση, τον πολιτισμό, την τέχνη και την επιστήμη. Προσφορά που αναγνωρίζεται από διεθνούς κύρους και εμβέλειας Ιδρύματα όπως τα Ιδρύματα: «Ιωάννη Σ. Λάτση», «Νιάρχος», «ΤΙΜΑ», «Βαρδινογιάννη», «Ελληνικά Πετρέλαια», κ.α., ως επίσης και από εγνωσμένου κύρους μεγάλους ευεργέτες της Μητροπόλεως όπως: η οικογένεια Νικολάου & Μαρίας Τσατσαρωνάκη, κ. Παναγιώτα Φαλδαμή, Στρατηγός Βενιζέλος και Έλενα Σκαλίδη, Κωνσταντίνος και Παγώνα Δαμιανάκη, κ.α. Ιδρύματα και Πρόσωπα που αξιολογώντας το έργο, την ποιότητα και την προσφορά της Μητροπόλεως Κισάμου και Σελίνου στηρίζουν τόσο το Αννουσάκειο, όσο και το Τσατσαρωνάκειο Πολύκεντρο.

Προκαλεί όμως θλίψη το γεγονός ότι κάποιοι, παροικούντες εις την ιερουσαλήμ, προφανώς κοντόφθαλμοι και εξ΄ άλλων κινήτρων ορμώμενοι, εξαντλούν την όποια ικμάδα τους σχολιάζοντας και κριτικάροντας, εκ του ασφαλούς, κρίνοντας  εξ΄ απαλών ονύχων και εξ΄ όνυχος τον λέοντα, σαφώς και όχι από χρέος κινούμενοι. Ας μην βιάζονται λοιπόν να αναρτούν στο facebook αναλήθειες και ανακρίβειες εις ότι αφορά τις προθέσεις και την στάση της Μητροπόλεως και δια το μείζονος σημασίας αυτό θέμα, της ασφάλειας δηλ. των παιδιών μας, που δεν αποτελεί ευκαιρία λαϊκισμού αλλά αυτοκριτικής ως προς το ποιος και τι φταίει που έφτασαν τα πράγματα ως εδώ. Απλά… εκτίθενται, για άλλη μια φορά, καθώς και οι κρίνοντες, κρίνονται και, πρωτίστως, όλοι μας  κρινόμεθα από τα έργα και τις πράξεις μας και όχι από τα.. παχιά μας λόγια και τα σχόλια μας, έστω και αν είναι καλοπροαίρετα. Είναι άραγε; Ας μην ξεχνάμε, τέλος,   ότι…. «είμαστε αυτό που κάνουμε και όχι αυτό που λέμε ή σκεπτόμαστε ή αισθανόμαστε» (Gordon Livingston). Και ο νοών… νοείτω… 

Εκ της Μητροπόλεως