Η ακμή είναι κάτι που απασχολεί πολλές γυναίκες και μάλιστα δεν είναι λίγες οι φορές που δημιουργεί ανασφάλεια για την εμφάνισή τους.

Η ακμή δεν εξαρτάται από την ηλικία αφού ακόμη και μετά τα 30 μπορεί να εμφανιστούν σημάδια και κοκκινίλες. Η φροντίδα της επιδερμίδας είναι από τα πιο σημαντικά βήματα όταν έχετε ακμή ή τάση για ακμή και καλό θα είναι αν θέλετε να καταπολεμήσετε τα συμπτώματα να ακολουθήσετε πιστά μια skincare ρουτίνα.

Οι παρακάτω συμβουλές ομορφιάς, θα σας βοηθήσουν να περιορίσετε ή να απομακρύνετε εντελώς τα συμπτώματα της ακμής.

#1. Μην πειράζετε το πρόσωπό σας

Όσο περισσότερο πειράζετε τα σπυράκια, τόσο περισσότερη βλάβη προκαλείτε στο πρόσωπό σας. Κάθε φορά που πιέζετε ένα σπυράκι, προκαλείτε φλεγμονή και εντείνετε το πρόβλημα της ακμής. Έτσι είναι πιο εύκολο να μολύνετε την περιοχή, να και να δημιουργήσετε ουλές ή σημάδια.

#2. Επιλέξτε τα κατάλληλα προϊόντα περιποίησης

Είναι σημαντικό να συμβουλευτείτε πρώτα τον δερματολόγο σας, για να αγοράσετε κάποιο προϊόν προσώπου. Κάθε περίπτωση είναι διαφορετική και κάθε οργανισμός χρειάζεται εξειδικευμένη θεραπεία.

#3. Μην ξεχνάτε την απολέπιση

Για να απομακρύνετε τα νεκρά κύτταρα που βρίσκονται στην επιφάνεια της επιδερμίδας, κάντε απολέπιση μια ή δύο φορές την εβδομάδα. Η απολέπιση βοηθά στον καθαρισμό των πόρων αλλά και στην συρρίκνωσή τους. Με την απομάκρυνση των νερών κυττάρων, βοηθάτε το δέρμα να οξυγονώνεται και να δείχνει πιο λαμπερό.

jenny.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook