Εν αναμονή της εγκυκλίου του Υπουργείου Οικονομικών

Μεγάλο πρόβλημα έχει προκύψει με τον ΦΠΑ της ΔΕΔΙΣΑ καθώς υπάρχει διχογνωμία ανάμεσα στην ΑΑΔΕ και στο ελεγκτικό συνέδριο, αναφορικά με το πώς πρέπει να λειτουργεί η ΔΕΔΙΣΑ στην αποκομιδή και στην εναπόθεση των απορριμμάτων.

Το θέμα συζητήθηκε για λίγη ώρα στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, της Δευτέρας, ωστόσο η εγκύκλιος αναμένεται να βγει από ημέρα σε ημέρα.

Στο flashnews.gr, μίλησε ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΔΙΣΑ, Γιάννης Κουτράκης, ο οποίος τόνισε ότι «οι προγραμματικές συμβάσεις της ΔΕΔΙΣΑ, έχουν εγκριθεί κανονικά χωρίς ΦΠΑ, σύμφωνα με νομολογία του ελεγκτικού συνεδρίου και σύμφωνα με την έγκριση των αποκεντρωμένων διοικήσεων. Ωστόσο, αυτό η φορολογική αρχή δεν το αναγνωρίζει, καθώς ισχυρίζεται ότι στις προγραμματικές συμβάσεις θα έπρεπε να έχουμε ΦΠΑ. Το Υπουργείο οικονομικών, έχει αντιληφθεί ότι η ΔΕΔΙΣΑ, είναι εγκλωβισμένη, οπότε μέσω της εγκυκλίου αναμένεται να λυθεί το θέμα και να ξεκαθαριστεί το τοπίο ώστε να γνωρίζουμε πώς θα λειτουργεί η ΔΕΔΙΣΑ με ΦΠΑ ή χωρίς ΦΠΑ. Περιμένουμε τις αποφάσεις και την εγκύκλιο ώστε να ρυθμιστεί και το χρέος που έχει η ΔΕΔΙΣΑ λόγω του ΦΠΑ. Παράλληλα, είναι σε εξέλιξη και οι δίκες,  με το ελεγκτικό συνέδριο και με τα διοικητικά δικαστήρια. Αξίζει να σημειωθεί ότι το χρέος της ΔΕΔΙΣΑ είναι ρυθμισμένο στην εφορία και εξυπηρετείται κανονικά».

Ο δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης, στην διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου, είχε ενημερώσει το σώμα ότι η εγκύκλιος θα αφορά στην εναπόθεση και όχι στην αποκομιδή απορριμμάτων. Μάλιστα, είχε αναφέρει ότι το νέο φορολογικό νομοσχέδιο έφερε αλλαγές στον συμφωνημένο σχεδιασμό που αφορούσε στην πλήρη απαλλαγή της ΔΕΔΙΣΑ από την απόδοση του ΦΠΑ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook