Η Άγκυρα είχε πρωτύτερα απειλήσει με βέτο.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν προέβαλε απαιτήσεις σε αντάλλαγμα να στηρίξει τα αμυντικά σχέδια του ΝΑΤΟ για τις χώρες της Βαλτικής και της Πολωνίας, δήλωσε σήμερα ο Λιθουανός πρόεδρος Γκιτάνας Ναουσέντα.

«Κανείς δεν απαίτησε τίποτε από εμάς για αυτό. Όλοι ευχαριστήσαμε τον πρόεδρο Ερντογάν για αυτή την αλληλεγγύη του», τόνισε σε δημοσιογράφους ο Ναουσέντα στο Λονδίνο, λίγο μετά τη συνάντηση μεταξύ του Τούρκου προέδρου και των ηγετών της Πολωνίας και των χωρών της Βαλτικής.

Η Άγκυρα είχε πρωτύτερα απειλήσει με βέτο το σχέδιο αυτό του ΝΑΤΟ, μέχρι η Βορειοατλαντική Συμμαχία προσφέρει μεγαλύτερη πολιτική υποστήριξη στην Άγκυρα στη μάχη της εναντίον της κουρδικής πολιτοφυλακής Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) στη βόρεια Συρία και η Συμμαχία αποδεχθεί τον χαρακτηρισμό τρομοκρατικής οργάνωσης της πολιτοφυλακής.

Εντούτοις, η Τουρκία συμφώνησε νωρίτερα σήμερα και ενέκρινε το εν λόγω αμυντικό σχέδιο.

«Αυτό είναι ένα τεράστιο επίτευγμα όχι μόνο για τη χώρα μας, αλλά για ολόκληρη την περιοχή, επειδή εγγυάται την ασφάλεια της πολιτών μας», πρόσθεσε ο Λιθουανός πρόεδρος σε ανακοίνωσή του.

Από την πλευρά του ο Πολωνός πρόεδρος Αντρέι Ντούντα είπε πως η άποψη της Τουρκίας πρέπει να αναγνωριστεί σε συζητήσεις εντός του ΝΑΤΟ.

Παράλληλα ανέφερε ότι ενώ η Πολωνία διαφωνεί με την Ρωσία σε κάποια θέματα και ορισμένες ρωσικές ενέργειες είναι απαράδεκτες, οι χώρες είναι γείτονες.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook