Η κυτταρίτιδα είναι ένα πρόβλημα υγείας, καθώς πίσω της κρύβονται πολλά στοιχεία του μεταβολικού συνδρόμου.

Η θεραπεία ή μείωσή της περνά μέσα από τη θεραπεία του μεταβολικού συνδρόμου, που στο επίκεντρό της έχει μια υγιεινή, ισορροπημένη, μεσογειακού τύπου διατροφή και καθημερινή άσκηση.

Η αντιμετώπισή της θα είναι αποτελεσματική αν αποκτήσετε μια ρουτίνα ομορφιάς που στοχεύει στο πρόβλημα και αν παραμείνετε πιστή σε αυτή για αρκετό διάστημα.

Τι πρέπει να κάνετε:

Να πίνετε αρκετό νερό

Το νερό είναι σημαντικό για την ενυδάτωση του οργανισμού σας αλλά και για την αποβολή των τοξινών. Για να αντιμετωπίσετε την κυτταρίτιδα πρέπει να πίνετε περίπου 2 λίτρα νερό την ημέρα, για αυτό μην το αμελείτε.

Συνδυασμός σωστής διατροφής και γυμναστικής

Αν θέλετε να «χτυπήσετε» την κυτταρίτιδα τότε θα πρέπει να προσέχετε τι τρώτε. Να προτιμάτε καθημερινά λαχανικά που είναι πλούσια σε βιταμίνη C, αλλά και φρούτα όπως η μπανάνα που είναι πλούσια σε κάλιο.

Η γυμναστική είναι εξίσου σημαντική αφού μέσω της άσκησης θα αντικαταστήσετε το λίπος στο σημείο που εμφανίζεται η κυτταρίτιδα με μυϊκό ιστό. Ασκήσεις που στοχεύουν στην εκγύμναση των μηρών και των γλουτών είναι ιδανικές.

Απολέπιση και ενυδάτωση

Φροντίστε την επιδερμίδα σας κάνοντας απολέπιση για να απαλλαγείτε από τα νεκρά κύτταρα και στη συνέχεια ενυδατώστε με μια κρέμα σώματος.

Μασάζ

Μπορείτε να κάνετε μασάζ στην περιοχή είτε με μια βούρτσα σώματος είτε σε κάποιον ειδικό κάνοντας κυκλικές κινήσεις στην προβληματική περιοχή.

Κρέμα κατά της κυτταρίτιδας

Χρησιμοποιήστε κάποια κρέμα κατά της κυτταρίτιδας εφόσον ακολουθείτε πιστά τα υπόλοιπα βήματα της ρουτίνας. Έτσι θα δείτε αποτέλεσμα. Φροντίστε να την εφαρμόζετε κάνοντας κυκλικές κινήσεις ώστε να έχετε καλή απορρόφηση.

govastileto.gr